Joaca de-a bijuteriile: Mariajulia Trento & Novitas Jewellery

Midweek dreaming of fashionable things

Joaca de-a bijuteriile: Mariajulia Trento & Novitas Jewellery

Joaca de-a bijuteriile: Mariajulia Trento & Novitas Jewellery

Pentru un moment, cred sincer ca nici n-a stiut ce i se intampla: am vazut-o pe Mariajulia Trento zambind, emotionata peste poate, fericita la maximum, primind premiul Molecule-F. Da, micuta italianca este castigatoarea de anul acesta a premiului Molecule-F acordat unui designer la editia Autor 2018. Piesa care a atras atentia tuturor? Un inel superb, cu un unicorn in captivitate. Magic.

Joaca de-a bijuteriile: Mariajulia Trento & Novitas Jewellery

Cand ai inceput prima data sa te ocupi de bijuterii?

Sincer, stiu despre afacerile cu bijuterii… dintotdeauna. Parintii mei au lucrat in acest domeniu, asa ca am stiut inca din copilarie ce vreau sa fac. Mi-am facut primul inel pe cand aveam 13 ani. Dar pentru mine afacerea cu bijuterii a devenit un job cu adevarat acum 3-4 ani.

 Doar prima piesa ai facut-o pentru tine?

Nu. :) Trebuie sa admit ca orice imaginez, orice bijuterie fac, e prima data pentru mine. Pentru ca eu fac lucruri pe care mi-ar placea sa le port, asa ca toate piesele Novitas pe care le vedeti vorbesc despre mine si ma definesc. Aceste bijuterii reprezinta lucrurile pe care le iubesc si de care imi pasa.

v

Care e ideea care a stat la baza colectiei pe care ai prezentat-o la Autor 2018?

Franturi de magie, piese care amintesc de colectiile inspirate de flori si de natura ale anilor 80. Sunt piese care, de asemenea, fac parte din linia mea personala de bijuterii. Imi plac toate, e greu sa aleg o favorita, dar as spune ca cea mai draga piesa e inelul cu unicorn in captivitate, poate pentru ca e ultima pe care am finalizat-o.

Daca linia ta de bijuterii ar fi un film clasic, care ar fi acela?

Cred ca o combinatie intre “Alice in Wonderland” si “Wizzard of Oz”. Ceva magic, dar in acelasi timp… spooky.

Joaca de-a bijuteriile: Mariajulia Trento & Novitas Jewellery

De ce ai spune tu ca trebuie sa cumparam o bijuterie contemprana?

In cazul meu, dar cred ca pot spune ca e valabil pentru toti cei prezenti aici (la Autor 2018) as spune ca o bijuterie, pe langa rolul ei de a te infrumuseta, de a da viata unor tinute, e o piesa care spune o poveste. Si in fiecare dintre aceste piese veti gasi ceva din sufletul artistului, ceva ce acesta a vrut sa transmita celor din jur. Intr-un fel, bijuteria contemprana e similara artei.

Si ce-ai spune atunci, despre tine, cum esti ca artist?

E amuzant pentru ca, de fapt, ori de cate ori sunt intrebata acest lucru, eu spun ca de fapt nu sunt un artist. Artistii au o viata dificila. :) As spune mai degraba despre mine ca sunt un artizan.

Joaca de-a bijuteriile: Mariajulia Trento & Novitas Jewellery

Ai vazut vreodata vreo piesa de bijuterie care ai fi vrut sa fie a ta, pentru totdeauna?

Oh, da! Imi plac mult piesele semnate Lalique si Fabergé, iar acum cativa ani, am vazut in Torino o expozitie cu ouale Fabergé; am mers s-o vad de doua ori si as fi plecat acasa cu toate piesele de acolo, daca s-ar fi putut.

Ce urmeaza?

Cred ca trebuie sa fac un pas inapoi si sa ma uit la ceea ce vreau sa fac pe viitor, sa recalibrez un pic afacerea cu bijuterii. Si da, sa incep sa utilizez mai mult retelele de socializare. :)

Mariajulia Trento – piesele ei pot fi gasite pe – FB: https://www.facebook.com/novitasjewellery/ & – http://novitasjewellery.tumblr.com. Si curand pe www.molecule-f.com.

Mai multe evenimente de arta si interviuri cu artisti, pe www.dreamingof.net

Foto: www.dreamingof.net

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *