Intersectii in Cartierul Creativ

Intersectii in Cartierul Creativ

Peste 100 de fotografii spun povestea Cartierului Creativ al Bucurestiului, intr-o expozitie despre istorie, cultura si antreprenoriat

In perioada 11-14 decembrie 2018, in intervalul orar 14:00-21:00, intr-un nou spatiu cultural pop-up, aflat pe Str. General Christian Tell nr. 23, va fi deschisa publicului expozitia foto Intersectii in Cartierul Creativ.

Intersectii in Cartierul Creativ

Proiectul isi propune sa evidentieze contrastul, dar si intersectiile dintre infrastructura culturala valoroasa si antreprenoriatul creativ actual, prezentand o colectie de imagini si povesti, un traseu imaginar prin cea mai efervescenta zona creativ-culturala din Bucuresti, Cartierul Creativ. Intrarea este libera.

Expozitia urmareste totodata modul in care dezvoltarea relatiilor si sinergiilor intre marile institutii culturale si organizatiile creative poate genera atat o crestere a consumului cultural, cat si a calitatii vietii la nivelul orasului, creand locuitorilor o perceptie mai buna asupra acestuia.

Cele peste 100 de fotografii care alcatuiesc proiectul sunt semnate de Horatiu Sovaiala, cel care a surprins franturi de optimism si de energie coagulate in jurul oamenilor, organizatiilor si initiativelor creative, si de Cornel Lazia, ale carui imagini puncteaza energia nebanuita pe care institutiile culturale din cartier o emana in jurul lor.

Intersectii in Cartierul Creativ

Intersectii in Cartierul Creativ

In plus, in cadrul expozitiei Intersectii in Cartierul Creativ, pe 14 decembrie, la ora 19:00, va avea loc si lansarea numarului patru al ziarului Cartierul Creativ.

Ziarul Cartierul Creativ apare la fiecare doua luni si concentreaza povestile oamenilor, locurilor si afacerilor din cartierul cu acelasi nume. Primul numar a explorat strazile cuprinse in perimetrul Calea Grivitei – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta, cel de-al doilea spatiul Stirbei Voda – Gradina Cismigiu – General Berthelot, iar numarul trei a completat harta cu Bulevadul Dacia – Calea Grivitei – Constantin Budisteanu. Numarul al patrulea detaliaza povestile cuprinse in perimetrul Calea Victoriei – Ion Campineanu – Ion Brezoianu.

Cartierul Creativ al Bucurestiului, spatiu din jurul Parcului Cismigiu, delimitat de Bulevardul Regina Elisabeta, Calea Grivitei si Bulevardul Dacia, Calea Victoriei si Strada Berzei, isi propune sa demonstreze potentialul pe care industriile creative il au in dezvoltarea comunitara, economica si urbana. Datorita concentratiei foarte mare de entitati si organizatii creative, are potentialul de a determina pozitionarea Bucurestiului pe harta destinatiilor turistice cultural-alternative la nivel regional si european.

Intersectii in Cartierul Creativ

www.cartierulcreativ.ro

Intersectii in Cartierul Creativ este un proiect Cartierul Creativ, finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, in cadrul manifestarilor dedicate Centenarului.

Parteneri culturali: Institutul Cultural Roman, Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural Expo Arte

Un proiect sustinut de UniCredit Bank.

The Institute promoveaza industriile creative din Romania, urmarind sa contribuie la modernizarea Romaniei. The Institute initiaza si organizeaza evenimente de 20 de ani si a construit o comunitate ce reuneste antreprenori, profesionisti si publicul industriilor creative din Romania. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ in tara, creste si diversifica audienta atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agentiilor si manufacturilor, promoveaza antreprenorii si profesionistii creativi pe plan national si international. Este fondator al Romanian Design Week, AdPrint, Internetics, Institute, The Magazine si Noaptea Agentiilor, organizator al Effie Awards Romania, Scoala ADC*RO si ADC*RO Awards.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *