Internetics Interactive Expo

Internetics Interactive Expo

Internetics Interactive Expo prezinta publicului peste 40 de proiecte de VR, AR si instalatii interactive

Internetics Interactive Expo, un proiect initiat de The Institute si prezentat de UniCredit Bank, reuneste peste 40 de proiecte de realitate virtuala (VR), realitate augmentata (AR) si instalatii digitale.

Expozitia este organizata in perioada 22-25 noiembrie la The Institute Space, Bulevardul Dacia nr. 12, in Cartierul Creativ. Accesul publicului este gratuit si se va face in intervalul 10:00-22:00, exceptand ziua de 22 noiembrie, cand programul este 19:00-23:00.

Internetics Interactive Expo cuprinde o serie de proiecte, din sfere diverse de interes, realizate atât de studiouri de profil internationale, cat si de sectorul digital local. Fie ca este vorba despre identificarea si depasirea fricilor, patrunderea in universul creativ al unor artisti grafici, experimentarea unor calatorii virtuale sau descoperirea unor metode inovatoare de invatare si redefinirea cinematografiei prin tehnica 360º, expozitia propune experiente interactive pentru toate gusturile.

Proiectul One Night Gallery (https://www.facebook.com/onenightgallery) va fi prezent cu o selectie retrospectiva a lucrarilor expuse pana acum, prin care incurajeaza privitorul sa patrunda in universurile creative ale artistilor Raluca Bararu, Paul Dersidan, Bianca Dumitrascu, Livia Falcaru, Victor Fota, Kitra, Sweet Damage Crew si Ioana Trusca.

One Night Gallery Love Victor Fota

One Night Gallery Love Victor Fota

Lucrarile selectate vor fi augmentate, iar invitatii vor putea descoperi extensiile acestora prin aplicatia Culturesc 100 by Samsung. Tot in realitate augmentata vor fi reactivate proiectiile de video mapping care au prezentat personajele supradimensionate ale artistilor pe fatadele cladirilor in care au avut loc artshow-urile One Night Gallery. In plus, lucrarile realizate in realitate virtuala de Raluca Bararu, Victor Fota si Kitra vor putea fi explorate prin Samsung Gear VR.

Loop VR

Realitatea Virtuala reprezinta o metoda de confruntare cu propriile frici si de a gasi curajul necesar pentru a le infrunta. Richie’s plank, aplicatie propusa la Internetics Interactive Expo de Loop Virtual Reality Solutions, provoaca publicul sa-si infrunte teama de inaltime. Actiunea se intampla la ultimul etaj al unui zgarie-nori. In aceeasi categorie se afla si Box of fears, care aduce laolalta cele peste 100 de fobii umane descrise de Wikipedia. Instalatia este realizata de arhitectul Alina Rizescu (http://rizidesign.ro), pasionata de crearea unei conexiuni intre spatiul fizic si cel digital prin intermediul experientelor interactive si Dorin Cucicov, preocupat de masura in care noile tehnologii sunt asimilate de oameni si care este limita de acceptare a acestora dincolo de care apare frica.

Box of Fears

Box of Fears

Printre experientele de bifat in cadrul expozitiei Internetics 2018 se afla si o serie de filme 3D. Circus 360, produs de Dorin Moldoveanu (https://vimeo.com/dorin) si HomeMade Video Production (https://www.facebook.com/homemade.video.production), transpune privitorul in povestea primului spectacol de circ din Romania fara animale. Documentarul observational nu reprezinta o poveste narativa, ci lasa privitorul sa se concentreze pe ceea ce ii atrage atentia, motiv pentru care experienta poate fi de fiecare data alta.

Circus360

Circus360

Internetics Interactive Expo include de asemenea proiecte ce propun o noua perspectiva asupra educatiei si modurilor imersive de invatare. Reprezentativa din acest punct de vedere este aplicatia realizata de Vreestory, care permite retrairea cat mai fidela a momentului in care a avut loc Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Astfel, in anul Centenarului, vizitatorii expozitiei au oportunitatea unica de retrai intr-un mod autentic un moment definitoriu pentru Romania si chiar de a interactiona cu personalitati importante ale vremii, redate cu precizie. Totodata, in aceeasi categorie dedicata invatarii moderne este inclus si proiectul Lectie de anatomie, realizat de UniVRse, care permite explorarea didactica, in amanunt, a anatomiei corpului uman.

vreestory

vreestory

vreestory

Lectie de anatomie

In sectiunea dedicata realitatii virtuale se regaseste si documentarul The Real Thing, semnat de regizorul Benoit Felici, care propune privitorului o calatorie virtuala intr-o lume paralela, a carei actiune se desfasoara in orasele false ale Chinei. In imprejurimile Shanghaiului privitorul descopera copii uimitoare ale Parisului, Venetiei sau Londrei transformate in cartiere in care locuitorii isi duc viata obisnuita.

The real thing

Internetics Interactive Expo este parte a editiei 2018 a Internetics Festival, proiect care ofera publicului larg oportunitatea de a se pune la curent cu cele mai noi tehnologii din domeniul digital si de a le experimenta direct si local, dar si un context pentru entitatile care activeza in domeniu de a interactiona si a face schimb de know-how.

Alaturi de expozitie, festivalul include competitia Internetics si gala in cadrul careia vor fi anuntate cele mai eficiente si creative proiecte din mediul online. Finalul festivalului va fi sarbatorit pe data de 28 noiembrie, incepand cu ora 22, printr-o petrecere cu acces liber la Deschis Gastrobar (Nod makerspace, Splaiul Unirii 160).

Mai multe informatii despre expozitie si structura competitiei se gasesc pe site-ul oficial al festivalului, www.internetics.ro.

Parteneri Internetics 2018:

Un proiect: The Institute

Prezentat de: UniCredit Bank

Partener principal: glo

Parteneri culturali: Institutul Cultural Roman, Institutul Francez, Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural Expo Arte

Parteneri: Absolut, Coca-Cola, Globalworth, Grolsch, Loop Virtual Reality Solutions, McDonald’s Romania, One Night Gallery, Rompetrol, TPS Engage, Youtube, 360 Revolution

Creatie: Gavrila & Asociatii

Parteneri media principali: Kiss FM, Promenada

Parteneri media: Business Review, Discovery Channel, Igloo, Iqads, Molecule F, POINT, Radio Romania Cultural, Revista Biz, Smark, Times New Roman, Ux Days, Zeppelin, Zile si Nopti

Parteneri strategici: Ove, Kaustik, Zelist

Fondat si organizat de The Institute, Internetics este un festival de branding, marketing si advertising online, care fixeaza standardele in comunicarea online din Romania prin premierea celor mai bune campanii interactive, tehnologii, site-uri si tool-uri de promovare online si incurajarea creativitatii si a strategiei. Internetics a aparut in 2001, inca de la inceputul conturarii industriei de online din Romania, contribuind pe parcursul acestor ani la cresterea si dezvoltarea acesteia. 

The Institute  promoveaza industriile creative din Romania, urmarind sa contribuie la modernizarea Romaniei. The Institute initiaza si organizeaza evenimente de 20 de ani si a construit o comunitate ce reuneste antreprenori, profesionisti si publicul industriilor creative din Romania. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ in tara, creste si diversifica audienta atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agentiilor si manufacturilor, promoveaza antreprenorii si profesionistii creativi pe plan national si international. Este fondator al Romanian Design Week, AdPrint, Internetics, Institute, The Magazine si Noaptea Agentiilor, organizator al Effie Awards Romania, Scoala ADC*RO si ADC*RO Awards.

institute.ro; facebook.com/Institute.ro

UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana puternica, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest-, central- si est-europeana bazei sale de 26 de milioane de clienti. UniCredit pune la dispozitia clientilor sai atat expertiza locala, cat si internationala, oferindu-le acces de neegalat la banci de top in 14 piete principale: Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia. Bazandu-se pe o retea internationala de sucursale si filiale, UniCredit deserveste clienti in alte 18 tari din intreaga lume.

Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *