INSTALART OBIECT/ 002 CALLS 4 DESIGNERS

DESIGN este un cuvant nou in limba romana. El incearca sa defineasca o activitate, o meserie, o viziune. Orice obiect din jurul nostru este o temă de design: un creion, un dulap, o coală de scris… Tot ce are volum, ce poate fi atins, pipait, mirosit, gustat si foloseste omului. Designerul este omul care gandeste, propune si schiteaza. Are in vedere intotdeauna cat ii foloseste, cum ii foloseste si cui ii foloseste gandul, propunerea si schita sa.“Casa di Peroni prezinta: INSTALART /Obiect 002”

DEADLINE: 8 aprile 2014. Ora 17:00.

 

!poster_sponsori_text_modif

 

 

SUNT ELIGIBIL? Ne gandim la viitor. Lansam un concurs pentru tinerii designeri, studenti la arte, arhitectura sau pur si simplu tineri cercetatori in domeniu.CARE ESTE TEMA? Anul acesta PERONI propune ca tema: Casa di Peroni . Oricare dintre cuvintele: ospitalitate, lifestyle Italian, “a tavola”- modul minunat al italienilor de a “aranja“ masa, vizita, siesta, gazda calda si primitoare, lumina, muzica, mirosuri fine, gust sofisticat poate genera o idee de obiect. Culorile folosite – alb, rosu si albastru ultramarin, trebuie sa reflecte pozitia premium-superpremium a brandului Peroni.
Oameni creativi, studenti la arte, arhitectura, designeri la inceputul carierei, sunteti invitati sa propuneti un proiect pentru un obiect nemaivazut si nemaiauzit. Daca proiectul tau va fi selectionat, Instalart va avea grija sa produca un prototip cu care sa ne mandrim cu totii.
Vei putea urmari, chiar conduce fabricatia.
Obiectul rezultat(adica prototipul obiectului tau) va fi integrat in Casa di Peroni-vom amenaja un spatiu dedicat proiectului nostru in incinta cladirii unde se va derula ROMANIAN DESIGN WEEK in acest an. Printre obiectele de mobilier, alese cu grija din portofoliul marilor producatori italieni, semnate de designeri sau agentii de design importante (vor fi toate albe –adica un back ground pentru prototipul tau.) in Casa di Peroni vom regasi prototipul tau care va fi alb dar va contine rosu si/sau albastru-culorile Peroni.

CE VREM DE LA TINE: Un proiect prezentat intr-un mod profesionist, sa permita celor de la KAUSTIK sa poata construi prototipul, folosind materialul compozit KERROCK si lemn stratificat. Astfel ca:

UTILIZATORUL OBIECTULUI REZULTAT TREBUIE SA SIMTA CA PERONI IL INSPIRA (sa fie gazda).

UTILIZATORUL OBIECTULUI REZULTAT TREBUIE SA SIMTA EXCLUSIVISMUL LIFESTYLE-ULUI ITALIAN.

UTILIZATORUL OBIECTULUI REZULTAT TREBUIE SA SE INDRAGOSTEASCA DE GASTRONOMIA ITALIANA.

IN CE FORMAT ITI VREM PROIECTUL: Trei planse de prezentare a proiectului (prima plansa cu trei vederi, plan si doua sectiuni reprezentative, cea de-a doua plansa cu schite- detalii, iar cea de-a treia cu perspectiva- desen sau editare 3D), insotite de reprezentarea obiectului intr-un program 3D.

CINE SUNTEM NOI:
PERONI Italy este finantatorul proiectului. Propune tema.

KERROCK ne pune la dispozitie materialul compozit, propus pentru realizarea obiectelor (prototip). Evident ca il vom putea combina.

KAUSTIK va realiza obiectele (prototip).

SFERA DESIGN , TWINS STUDIO, FM SIGNS, ne vor sprijini. Ei ne indeamna sa combinam compozitul KERROCK cu lemn stratificat. Sunt maestri in prelucrarea acestor materiale. Si in colaborarea cu designerii.

MOIR DESIGN CONCEPT STORE ne asigura arhitectura expozitiei.

FRATELLI asigura atmosfera italiana….

UMBRELLA HOSTEL va gazdui castigatorii.

INSTALART este curator. Asigura, cu ajutorul partenerilor si al invitatilor, calitatea proiectului.

CINE IMI NOTEAZA IDEEA? In prima etapa, selectionerii INSTALART sunt:
Marcel Klamer/ designer / KLAMER DESIGN/ Hamburgwww.instalart.ro/obiect/#marcel_klamer

Mihai Popescu/ designer / TWINS DESIGN/ Bucurestihttp://www.instalart.ro/obiect/#mihai_popescu

Sebastian Barlica/ designer / VIZUAL ART/ Bucuresti.www.instalart.ro/obiect/#sebastian_barlica

Stefan Barutcieff/ designer / PILOTFISH/ Munchen. http://www.instalart.ro/

Ei vor alege zece idei semifinaliste. Apoi PUBLICUL va vota cele patru proiecte castigatoare.CE CASTIG?
• o solida promovare , visul (obiectul) realizat;
• un film making-of al realizarii proiectului tau;
• indrumare pe tot parcursul realizarii proiectului din partea unuia dintre senior-designerii din juriu;
• transport (tren dus –intors si cazare trei zile/16/17/18 mai la Umbrella Hostel pentru a fi prezent la vernisaj si a putea vizita Romanian Week Design pe indelete;
• vei fi prezentat de catre unul dintre cei patru senior-designeri din board-ul de jurizare la vernisajul expozitiei din cadrul evenimentului ROMANIAN DESIGN WEEK;
• expunerea lucrarii tale in cadrul evenimentului ROMANIAN DESIGN WEEK, sub umbrela unuia dintre cele mai exclusiviste branduri de pe piata romaneasca, PERONI;
• o recomandare din partea senior designerului INSTALART cu care ai lucrat;
• promovarea obiectului tau timp de un an, timp in care se va afla in custodia PERONI. Va fi prezentat in expozitii in locatiile PERONI. Dupa un an, obiectul va intra in posesia ta;
.
CUM APLIC? Intra pe www.peroniitaly.ro/rdw si dupa ce ai citit cu atentie regulamentul de participare inscrie proiectul la sectiunea APLICA.

CUM SE NOTEAZA? Bun, ai realizat proiectul*, ai aplicat. Care e pasul urmator?
Dupa incheierea inscrierilor, juriul va alege 10 semifinalisti. Cele 10 lucrari selectate sunt votate de public. Din cele zece, publicul alege 4 proiecte castigatoare. De acum incepem realizarea prototipului.
*Sunt luate in considerare doar proiectele ce indeplinesc conditiile de participare (vezi Regulamentul de participare de pe site-ulwww.peroniitaly.ro/rdw).

CE SE INTAMPLA CU OBIECTUL? Obiectul/ prototipul realizat va fi expus o saptamana in Casa di Peroni din cadrul ROMANIAN DESIGN WEEK 2014 in intervalul 16-25 mai. Dupa aceasta, obiectul va ramane in custodia PERONI timp de un an, perioada in care va fi promovat prin articole si expunerea in cadrul evenimentelor PERONI. Apoi obiectul va intra in posesia ta.

Intrebari: [email protected], [email protected]

CINE NE PROMOVEAZA? PERONI, INSTALART, RADIO GOLD FM, ZEPPELIN, IGLOO, DESIGNIST, ARHIFORUM, ARHITECTURA, MODERNISM, ARTCLUE, VEIOZA ARTE, MAKEAPOINT, DESIGNANDLOVINGIT.TUMBLER.COM, VICE, TATAIA, ALL HOLLOW, BUCHAREST TIPS, BUCHAREST CULTURAL EVENTS, MOLECULE F.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *