How To Hype: Rochia de plaja

How To Hype: Rochia de plaja

Rochia de plaja

- cum si de ce sa o porti -

Scriu aceste randuri dintr-o localitate micuta din Malta, undeva pe malul marii, cu 35 grade Celsius la umbra! cu o mare intrebare care m-a macinat in fiecare zi de cand am ajuns aici: cu ce sa ma imbrac ca sa nu mor de cald, dar totusi sa nu arat nici prea multa piele?

Vara, majoritatea timpului ni-l petrecem la plaja, piscina sau pe langa vreo sursa de apa, evident, in costum de baie. Nascuta si crescuta pe malul marii, sustin varietatea nebuneasca a acestei piese vestimentare, de la cele mai colorate, kitschoase, impopotonate variante pana la cele mai sofisticate, metalizate sau cu diverse broderii. Orice merge daca tii cont de tipul siluetei tale si de limitele bunului simt.

How To Hype: Rochia de plaja

How To Hype: Rochia de plaja

How To Hype: Rochia de plaja

How To Hype: Rochia de plaja

How To Hype: Rochia de plaja

Dar, in fiecare an, observ ca ne scapa un mic detaliu numit rochia de plaja. Well, rochia de plaja este piesa, denumita generic rochie, ea putand fi halat, camasa, kimono sau o simpla esarfa, care acopera un costum de baie. Nu doar de acasa la plaja si inapoi. Ci si atunci cand te plimbi pe faleza, cand te duci la restaurantul de pe plaja sau in orice alt moment in care nu te afli pe nisip, basically. Stiu, este greu de inteles de ce in jurul plajii trebuie sa porti ceva in afara costumului de baie, dar nimic nu mi se pare mai lipsit de stil si finete decat doamnele care isi etaleaza siluetele in afara perimetrului plajei.

Nu trebuie sa investesti in aceste piese pe care le vei purta doar la plaja, ci mai degraba alege variantele pe care le vei putea stiliza si la toamna cu o pereche de jeans, o fusta midi sau poate chiar un layering cu o alta rochie. Be smart si opteaza pentru materiale fluide, naturale, vaporoase, care se misca pe langa corpul tau, croieli lejere care sa lase pielea sa respire. Contrar culorilor si imprimeurilor costumelor de baie, pentru rochia de plaja as alege albul sau culorile pastelate, printurile subtile, minimaliste. Desigur, cea mai versatila piesa este rochia halat sau kimonoul, permitandu-ti sa faci infinite combinatii.

Rochie Maria Marinescu

Instagram: @hypewit

Proiect realizat in colaborare cu Molecule F Concept Store, Promenada Mall

Photos: Sergiu Machidon (TheHypeHunter)

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *