How To Hype: Athleisure

How To Hype: Athleisure

Athleisure

- sau cum se strecoara sportul in viata ta -

Este greu sa stabilesc un moment cand hainele sport au intrat si in viata de zi cu zi, in tinutele casual, dar daca ar fi sa gasesc cumva un inceput al curentului care a dat nastere unor colaborari neasteptate, ar fi anul 2014 cand Beyonce anunta in parteneriat cu Top Shop lansarea proiectului Ivy Park, o linie high-street de haine ce dadeau inceputul cultului athleisure (athletic + leisure). A urmat apoi nebunia New Balance, Nike AirMax, moda crop top-urilor, a pantalonilor de trening evazati sau colaborarile marilor case de moda cu brandurile sport.

How To Hype: Athleisure

How To Hype: Athleisure

Inainte de a deveni un trend si o miscare fashion, athleisure  era o preferinta simpla a oamenilor sportivi care preferau hainele foarte comode. Era low maintenance, arata optiunea pentru un stil de viata activ si, cel mai important, era foarte lejer.

Asadar, athleisure sunt hainele pe care le poti purta si la sala, si la o petrecere, poate chiar si la birou. In combinatii diferite, desigur. Colanti de yoga, pantaloni de trening, sweatshirt-uri, “the ugly dad shoes” (pantoful sport cu design futurist), bustiere, hanorace, tot ce ai fi purtat inainte doar la ora de sport se reinventeaza acum in garderoba ta de zi cu zi.

How To Hype: Athleisure

How To Hype: Athleisure

Din ce in ce mai multi designeri isi imbogatesc colectiile cu piese sport sau chiar creeaza intregi linii in colaborare cu marile branduri din categorie, semn ca acest trend is here to stay. Poate pentru ca un stil de viata sanatos va fi mereu “la moda” sau poate pentru ca majoritatea oamenilor prefera confortul.

Top & Colanti & Jacheta CHAOTIC

Pantaloni trening EXE

Proiect realizat in colaborare cu Molecule F Concept Store, Promenada Mall

Foto Sergiu Machidon (@thehypehunter)

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *