H&M Conscious Exclusive 2018

H&M Conscious Exclusive 2018

H&M Conscious Exclusive 2018

Combinand cele mai recente inovatii in materie de tesaturi sustenabile cu piesele inspirate din resedinta artistilor suedezi Karin si Carl Larsson, colectia H&M Conscious Exclusive 2018 este o expresie moderna a frumusetii artizanatului si a fortei feminitatii. In premiera absoluta, au fost incluse in colectie doua materiale sustenabile noi: argintul reciclat si ECONYL®, o fibra din nailon regenerat 100% provenit din navoade de pescuit reutilizate, precum si alte deseuri. Colectia Conscious Exclusive 2018 se va lansa pe 19 aprilie si va fi disponibila in magazinele selectate din intreaga lume precum si online pe hm.com.

H&M Conscious Exclusive 2018

H&M Conscious Exclusive 2018

Cea de-a saptea editie consecutiva a colectiei H&M Conscious Exclusive cuprinde piese vestimentare, lenjerie, pantofi si accesorii, toate confectionate cu maiestrie artizanala, care surprind un echilibru perfect intre forta si delicatete. In acest an, pe langa in organic, bumbac organic, matase organica, TENCEL™ si poliester reciclat, H&M introduce doua materiale noi: argint reciclat si ECONYL®, o fibra provenita din nailon regenerat 100%, fiind confectionata din navoade de pescuit si alte deseuri.

Tapiseriile si goblenurile artizanale create de Karin, pasiunea ei pentru gradinarit si detaliile contrastante ale incaperilor din locuinta artistei au fost principalele surse de inspiratie pentru colectia Conscious Exclusive 2018. Acestea au fost reinterpretate in mod creativ de catre echipa de design in jacarduri florale spectaculoase, broderii si imprimeuri abstracte.

H&M Conscious Exclusive 2018

„Ne face o deosebita placere sa introducem in colectie doua materiale reciclate noi. Continuam sa extindem limitele modei sustenabile prin creatiile din dantela provenita din ECONYL® si bijuteriile din argint reciclat. De asemenea, opera artistei Karin Larsson si-a lasat o amprenta speciala asupra acestei colectii – motivele stilizate, compozitiile îndraznete precum si utilizarea culorilor in locuinta acesteia fiind extrem de avangardiste pentru perioada respectiva. Karin a fost o prezenta sonora, fapt care a reprezentat o sursa de inspiratie pentru aceasta colectie.”

a precizat Ann-Sofie Johansson, director de creatie al H&M.

H&M Conscious Exclusive 2018

Colectia include piese de efect, precum rochia alba, lunga, fara maneci din ECONYL® cu broderie din bumbac organic si rochia, verde, cu print floral, din jacard metalic, confectionata din poliester reciclat. De asemenea, costumul cu pantaloni din jacard negru se remarca prin sacoul cu slit la spate si pantalonii scurti cu tenta contemporana. Paleta de culori este formata din verde, alb si negru, cu insertii de albastru si roz pastelat. Printre accesorii regasim bijuteriile delicate, avand forma de lalea, din argint reciclat, precum si pantofii din satin reciclat, esarfele din TENCEL™ si geanta accesorizata cu margele si paiete din plastic reciclat.

H&M Conscious Exclusive 2018

H&M Conscious Exclusive 2018

„Cand am aflat despre aceasta colectie, am fost extrem de impresionata de povestea ei precum si de piesele vestimentare care o definesc. Moda si sustenabilitatea nu mai sunt o contradictie de termeni si cred ca refolosirea si reciclarea materialelor reprezinta o initiativa importanta in sectorul modei. Creatiile spectaculoase confectionate din materiale reciclate sunt o veritabila sursa de inspiratie,”

a declarat Christy Turlington Burns, imaginea campaniei H&M Conscious Exclusive din acest an.

Pozele campaniei din acest an au fost realizate de celebrul fotograf Mikael Jansson si le au ca protagoniste pe Christy Turlington Burns, supermodel si filantrop, alaturi de Giedrė Dukauskaitė si Aamito Lagum.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *