Gala Aliatilor LGBTQ+ by Mozaiq

Gala Aliatilor LGBTQ+ by Mozaiq

Cu ocazia Zilei Internationale impotriva Homofobiei si TransfobieiMozaiQ a organizat prima Gala a Aliatilor LGBTQ+

Gala Aliatilor LGBTQ+ by Mozaiq

In data de 17 mai, MozaiQ a celebrat Ziua Internationala Impotriva Homofobiei si Transfobiei prin organizarea primei Gale a Aliatiilor LGBTQ+. Peste 150 de invitati, activisti pro LGBTQ+, precum si nume sonore ale industriilor creative din Romania au trecut pragul Qreator, participand la acest eveniment. Printre acestia s-au numarat Emil Rengle, Andreea Balan, Aylin Cadir, Vladimir Draghia, Maria Marinescu, Adrian Telespan, Alexandru Abagiu, Noemi Meilman, Ioana Ciolacu si Laura Lazar.

“A fost o seara emotionanta pentru toți cei prezenti. In istoria recenta a comunitatii LGBTQ+ unul dintre cele mai importante roluri l-au jucat ALIATII care ne-au fost alaturi pentru niciun alt motiv decat acela ca sunt empatici cauzei comunitatii si luptei noastre pentru drepturi egale. Este vorba despre o promisiune de a ne respecta si de a ne face vocile auzite, despre angajamentele pe care le luam fiecare dintre noi de a fi mai buni, de a nu ne mai fie teama, de a fi noi fara regret sau jumatati de masura.

Aliații nostri au vorbit pentru noi atunci cand nu am avut o voce, ne-au ridicat atunci cand ne era greu, ne-au tinut mai strans mana la Bucharest PRIDE si ne-au reprezentat atunci cand ne-a fost frica sa ne aratam. Aceasta seara a reprezentat contextul perfect pentru a-i sarbatori, pentru a le oferi recunostinta noastra si, mai ales, pentru a face cu totii o noua promisiune, aceea de a fi open-minded si empatici la nevoile altora, de a ne respecta in continuare diferentele si de a ne sarbatori impreuna.

Implicarea Qreator a fost importanta in transmiterea mesajului. Comunitatea LGBTQ+ este prezenta in spatiul cultural si social local si continua sa isi reclame locul si drepturile.

Ne vedem la Bucharest Pride, pe 22 iunie!

a declarat Robert Ratiu, Presedintele MozaiQ.

Gala Aliatilor LGBTQ+ by Mozaiq

Momentul principal al evenimetului a constat in decernarea premiilor, un moment de recunoastere pentru cei care si-au dovedit in nenumarate randuri solidaritatea.

Trofeele au fost acordate dupa cum urmeaza:

Coming out -ul anului: Emil Rengle

LGBTQ+ Icon: Andreea Balan

LGBTQ+ Employer of the Year: IBM Romania

LGBTQ+ Ally of the Year: ELLE Romania

People’s Choice Award: Ioana Ulmeanu

Gala de decernare a premiilor a fost incheiata cu un show powered by Emil Rengle.

Gala Aliatilor LGBTQ+ by Mozaiq

Cred ca pentru a fi autentic trebuie sa ai curajul sa fii diferit. Imi place sa ma inconjor de oameni frumosi si creativi pentru ca sunt sigura ca ei pot schimba lumea prin creativitate. Ma inspira oamenii care imbratiseaza cine sunt ei cu adevarat. Nu cred in status quo si normalitate, asa cum este definita de cele mai multe ori de societate. Normalitatea pentru noi inseamna egalitate. Intr-o lume influentata de status quo, de conceptii si, mai ales, de preconceptii, cred ca trebuie sa constientizam ca suntem foarte similari.

Mereu spun echipei mele ca nu fac promisiuni, daca nu le pot tine. Asa ca va promit ca suntem impreuna pentru a face lumea mai buna si mai frumoasa, iar Qreator speram sa fie locul care sa va inspire. Sunt mandra ca am facut primul pas spre o comunitate care are aceleasi valori ca noi si IQOS: loialitate, creativitate si perseverenta

a declarat Ruxandra Pasca, Director Development IQOS.

Gala Aliatilor LGBTQ+ by Mozaiq

In cadrul galei a fost expusa si Arhiva Queer-Adrian Newell Paun, care documenteaza experientele comunitatii queer din Romania de-a lungul ultimelor trei decenii, precum si expozitia de fotografie a studentilor din comunitate – Brave to be me – proiect sustinut de MozaiQ si IBM. 

Evenimentul a fost organizat cu suportul IQOS, ca dovada a promisiunii de solidaritate facuta comunitatii LGBTQ+.

Gala Aliatilor LGBTQ+ by Mozaiq

Gala Aliatilor LGBTQ+ by Mozaiq

Gala Aliatilor LGBTQ+ by Mozaiq

Gala Aliatilor LGBTQ+ by Mozaiq

Gala Aliatilor LGBTQ+ by Mozaiq

Gala Aliatilor LGBTQ+ by Mozaiq

Gala Aliatilor LGBTQ+ by Mozaiq

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *