Friday is in LOVE With O: The Remains Of A War

“Dupa noi, potopul!” (Madame de Pompadour)

 _MG_3145

HellO, World!

_MG_3167

_MG_3122

Astazi am facut o calatorie urgenta in trecut. Am ajuns undeva, intr-un loc din Bucuresti, ce mi-a adus aminte de nuvela lui Eliade “La Tiganci”, sau de “Arizona Dream” a lui Kusturica.

_MG_3142

 

_MG_3170

 

Iar locul unde am ajuns, e pe cale de disparitie. Asemeni cartierului Uranus, pus la pamant de Ceasusescu pentru a construi Casa Poporului, zona Buzesti-Berzei mai pastreaza acum doar cateva cioturi de memorie a ceea ce a fost, in urma cu doar cativa ani. Iar ironia cea mai mare mi se pare faptul ca numele bulevardului modern in numele caruia au fost daramate Hala Matache si alte monumente istorice este chiar Uranus.

_MG_3173

 

_MG_3163

 

Toata zona arata ca un decor de film suprarealist, cu case vechi ce au supravietuit doar pe jumatate, cu ramasite din vietile oamenilor ce au locuit in zona imprastiate peste tot. Poti sa intri usor acum intr-o astfel de casa din care au mai ramas doar cateva ziduri si sa-ti imaginez cum a trecut peste doua razboaie mondiale pentru a o sfarsi pe altarul modernizarii si functionalitatii unui oras ce isi pierde, intr-un ritm din ce in ce mai agresiv, legatura cu trecutul. Sunt urmele unui razboi pe care Primaria Capitalei l-a purtat chiar cu noi, si din care a iesit invingatoare.

_MG_3151

 

_MG_3148

 

Mi-am dorit sa fac aici fotografiile pentru astazi, tocmai pentru ca, peste zece ani, locul asta nu va mai exista. Iar atunci o sa privesc cu nostalgie aceste imagini si voi spune: Ce frumos a fost! Pentru ca in locul atelierelor de croitorie, a celor de bijuterie sau a palarierilor, vom avea niste cladiri din beton si otel.

_MG_3155

 

 

_MG_3166

Birouri cu oameni gri intr-un oras din ce mai gri. Si mai trist.

_MG_3179

 

Love,

O.

 

 

Proiectul Friday is in LOVE with O. e realizat in colaborare cu Molecule F

Photography:  Serban Gheorghiu 
Hair Style: Robert Both Studio   

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *