Friday is in LOVE With O: “Orasul Minunilor”

HellO, World!

Astazi vreau sa va invit in Orasul Minunilor.

 

_DSC0054

De fapt, invitatia mea este sa participati la concertul Vunk din aceasta seara, de la Sala Polivalenta, intitulat chiar asa: “Orasul Minunilor”. Poate nu as fi mentionat evenimentul aici, daca  in urma cu cateva zile, un clip realizat de cei de la Vunk nu ar fi facut extrem de multa valva pe internet.

De ce? Pentru ca Vunk alaturi de Ai Nostri (Loredana, Aylin, Nicole Cherry, Alina Eremia, Roman de la Zdob si Zdub, Gabriel Cotabita, Sisu si Mihai Georgescu de la Bere Gratis) au lansat piesa “Ne facem auziti” care vorbeste despre toate deziluziile pe care le traim, in politica, in viata sociala dar si in biserica, de 25 de ani.

_DSC0005

_DSC0030

_DSC0031

Melodia incepe asa:

 

Ce ne facem cu parintii
Au dat afara din biserica toti sfintii
Nici Dumnezeu nu mai e asa de sus
Crucea lor inseamna doar semnul plus

Ce ne facem cu armata
Plange mama, plang copiii, pleaca tata
In loc de liniste asteptam razboi
Dar cine ne mai apara de noi

Evident ca versurile de mai sus au deranjat. Iar clipul, cu atat mai mult, i-a facut sa sara in sus pe apropiatii Bisericii Ortodoxe Romane. Pentru ca este pusa intr-o lumina nu tocmai placuta, prin aparitia unui actor asemanator cu Patriarhul Daniel, insotit de celebrul”trafalet sfintit” si care numara multe bancnote de sute de euro. Dar cei de la Vunk si Ai Nostri si-au dorit tocmai asta, sa arate ca nu se mai poate, ca nu mai acceptam sa fim ignorati si tratati ca o masa de manevra, ascultatoare, in timp ce politicienii si capii bisericii acumuleaza averi uriase.

“Cand un artist vorbeste despre societatea in care traieste o face cu putere si credinta. Si, intotdeauna, o face cu speranta, pentru ca artistii nu se dau batuti niciodata. De data asta suntem multi si vom fi si mai multi. Cultura si educatia din Romania traiesc prin vocile care se fac auzite, fiecare in domeniul lui.
Noi nu ne regasim in nicio forma din politica actuala, pentru ca este facuta de incompetenti, de lasi si de oameni fara bun simt. Nu ne simtitm reprezentati de nimeni si stim sigur ca cei mai multi romani simt la fel.”
a declarat Cornel Ilie, liderul formatiei Vunk.

 

 

_DSC0073

_DSC0075

_DSC0076

_DSC0078

Cred ca este cel mai puternic mesaj social transmis in ultimul deceniu de o formatie, iar ce ma bucura este ca nume atat de mari s-au implicat in proiect. Pentru ca da, e cazul sa ne facem auziti. Din ce in ce mai puternic.

Noi nu ne dam batuti
Niciodata, niciodata
Ne ridicam mereu
Inca o data si inca o data

Love,

O.

Photography:  Serban Gheorghiu 
Hair Style: Robert Both Studio   

Outfit: Murmur Take Away Tshirt, Adelina Ivan Coat (available on Molecule-F.com), Zara jeans, Converse sneakers, Ivan Grundahl belt, Polaroid sunglasses

 

 

Clipul celor de la Vunk e AICI:

 

;)

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *