Friday is in LOVE With O: Mergeti la vot, pentru ca asa-i in tenis

Asa e in tenis
“Comedia trebuie sa aiba adresa. Sa ia atitudine.”(Toma Caragiu)

HellO, World!

Zapada asta care a venit pe neasteptate weekendul trecut, mi-a adus aminte, nu stiu cum, de Revelioanele copilariei. Acele nopti magice pe care le asteptam intregul an pentru a ma bucura, ca un copil ce eram, de mai multe ore de program la singura televiziune de atunci, TVR. Pentru ca inainte de 1989, nu prea aveai ce vedea la televizor, care era inundat cu stiri despre calatoriile si realizarile tovarasului presedinte si ale sotiei sale. Foarte rar mai vedeai un film bun, iar asta doar daca aveai norocul sa nu se taie curentul in seara respectiva de duminica, pentru ca lui Ceausescu ii placea sa ne tina in intuneric si in frig.
Sigura exceptie de la aceasta regula era de Revelion. Atunci, in sfarsit, in cele 10 ore de program, actorii, cantaretii, scenografii si regizorii aveau posibilitatea sa isi puna in valoare talentul in fata publicului  fascinat din fata televizoarelor. Oriunde ti-ai fi petrecut Revelionul, televizorul era si el prezent.

mostre
Iar programele de Revelion de atunci erau fabuloase: Stela Popescu si Arsinel, Dem Radulescu, Toma Caragiu, Corina Chiriac, Stefan Banica Sr., Margareta Paslaru, Aura Urziceanu, o multime de nume mari ce ne tineau cu sufletul la gura o noapte intreaga, De ce? Nu numai pentru ca aveam parte in sfarsit de o picatura de glamour in cenusiul si sobrietatea programelor TVR, dar mai ales pentru ca scenetele difuzate atunci transmiteau de multe ori, in subtext, mesaje politice.
Pare incredibil, insa daca urmariti textul monologului de mai jos, difuzat de TVR la sfarsitul anilor 70, si interpretat de genialul Toma Caragiu, o sa vi se para foarte actual. S-ar putea chiar sa recunoasteti niste personaje care apar la stiri in ultimele saptamani, vizitand DNA-ul.
unnamed (1)
unnamed (2)
unnamed (3)
unnamed (4)

“Depinde foarte mult cu cine joci. 
Eu odata am jucat cu un jucator senior, care m-a rugat sa fac ceva pentru juniorul sau, sa nu fie trimis la tenis de camp. In Bolintinul din Deal, navetist. Sa ramana in Bucuresti, la tenis de masa, ca adjunct de baiat de mingi.
N-am stiut cum sa-l servesc pe junior, si atunci seniorul mi-a luat serviciul.
Ca asa-i in tenis.”

Sau:

“De pilda, un fost vecin al meu. 
La inceput eram egali, deuce peste tot. Eu teren cu zgura, el teren cu zgura, eu doua camere, el doua camere, eu salariat, el salariat. Pe urma, el sef abator, eu salariat, avantaj serviciu, el. Eu teren cu zgura, el gazon ultracentral, avantaj el. Eu joc simplu, el joc dublu, eu cantina, el masina, avantaj el. Pe urma, eu aici, el in spatele fileului 10 ani, avantaj eu. 
Ca asa-i in tenis.”

unnamed (5)
unnamed

Ati recunoscut personajele? Daca da, atunci nu uitati ca Duminica trebuie sa mergem la vot.
Ar fi cazul sa scoatem niste jucatori pe tusa, au furat prea multe seturi si game-uri, cu ajutorul arbitrilor. Iar noi am tot iesit in pierdere.
E momentul sa fim si noi invingatori. Ca asa-i in tenis!

Love,
O.

Photography:  Serban Gheorghiu 
Hair Style: Robert Both Studio   

Outfit: Fuyor Tshirt, available on Molecule-F, Zara jacket and trousers, Dr. Martens boots, Illesteva sunglasses.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *