Friday is in LOVE With O: Books, Dogs and Other Stories

HellO, WOrld!

DSC_1233-2

Astazi va fac cunostinta cu Noemi. Ma rog, exagerez foarte mult, pentru ca pe Noemi Meilman nu ai cum sa nu o stii. Este una din acele persoane minunate care schimba lumea si o fac mai frumoasa. Autoare a blogului Placerile lui Noe, creatoare de evenimente de neuitat, PR de moda si, mai ales, o prietena care are intotdeauna un sfat sau o vorba buna. Mama lui Avi, Shlomo si Clint. Toti trei, adoptati.

DSC_1236-2

Cu Avi, baietelul de 7 ani al lui Noemi m-am fotografiat deja, in Septembrie, insa mi-am dorit foarte mult sa fac acest shooting cu Noemi, impreuna ca cei doi catei ai sai cu suflete de artisti. Pentru ca proiectul de care m-am indragostit eu cel mai mult dintre multele si minunatele initiate de Noemi este Book Cover Tee, seria de coperti purtabile realizate impreuna cu designeri romani. Cred ca e una din cele mai creative idei de promovare a lecturii, dar si de aducere in atentia publicului a unor designeri foarte talentati. El se afla deja la a 6-lea capitol si a crescut din ce in ce mai mult, atragand alaturi o multime de personalitati si prieteni ai lui Noemi, care si-au re-creat copertile de carte preferate, pentru a fi purtate. Dar initiativa Book Cover Tee este cu atat mai minunata cu cat profiturile din vanzarea tricourilor se duc spre fundatii de ajutorare a cainilor fara stapan.

DSC_1241-2

Dar de ce face Noemi toate astea? Mi-am dorit tare mult sa aflu. Si asa s-a nascut interviul de mai jos:

DSC_1263-2

-Am citit recent in Harper’s Bazaar, intr-o marturisire a ta, ca viata ti s-a transformat complet acum 8 ani. De atunci, in ea au intrat cei doi caini adorabili cu care ne-am fotografiat azi: Shlomo si Clint. Ti-au schimbat ei viata?

- Da, si cred ca marile schimbari din viata mea, chiar daca s-au datorat unor intamplari mai putin fericite, au generat o serie de “good years”, ca un fel de balans, o recompensa primita de mine. Clint si Shlomo au venit in momentul in care am “pierdut-o” pe Iris, catelusa mea mix de terrier cu pincher. Pe Iris am primit-o cadou de la mama in primul meu an de facultate (1993) si a fost alaturi de mine pana in ianuarie 2013. Cu exceptia a vreo 4 luni din viata sa si a unor scurte vacante ale mele, Iris a facut fata cu brio examenelor mele, mutarilor multe prin Bucuresti (vreo 6 la numar) si altor evenimente importante din viata mea. Si uite ca acum o sa daram mitul care spune ca “cel mai bun caine este o catea”. Iris a fost minunata, dar ea era in lumea ei. Nu a fost lipicioasa si dragastoasa tot timpul, avea toane si tabieturi tafnoase. Clint si Shlomo sunt niste copii in adevaratul sens al cuvantului. In afara de faptul ca ma adora si sunt veseli si jucausi, i-am crescut de la varsta de doua luni, pe amandoi. Si ii iubesc enorm. Practic cu ei mi-am facut trainingul de viitoare mama a lui Avi.

DSC_1269-2

-De ce Book Cover Tee? Cum ti-a venit ideea acestui proiect?

- Book Cover Tee a aparut pentru ca imi plac cartile si imi plac tricourile. Ideea a fost ceva spontan, pe plaja Gordon din Tel-Aviv, un loc care mi-a inspirat multe alte idei. Soare, mare, umbra, o cafea rece cu gheata pisata si lapte, o carte buna, acolo s-a nascut Book Cover Tee.

DSC_1294-2

-Dintre toate copertile realizate de tine pana acum, care este cartea care iti place cel mai mult? Recunosc, a mea e “Noaptea de Sanziene”, recreata de tine impreuna cu Marius Concita, pe care o port cu tare mult drag.

- O., “Insuportabila usuratate a fiintei” a lui Milan Kundera este cartea preferata, dar coperta preferata este ultima, “The Private lives of Pippa Lee”, cartea Rebeccai Miller (fiica celebrului Arthur Miller). Coperta facuta impreuna cu Cristian Grigorie, dupa o fotografie de-a mea surprinsa de actorul-fotograf Cristian Balint.

DSC_1305-2

-Ai aflat titluri noi, ai descoperit autori noi prin acest proiect? E vreunul care ti-a ramas la suflet?

-Da, am aflat si mi-am facut deja o lista, abia astept putin timp ca sa recuperez. La pensie, in mod sigur. Uite cum abia astept eu sa am mai mult timp liber, peste vreo 30 de ani.

DSC_1310-2

-Spune-mi despre Iubirrre si despre cainii pe care ii salveaza ei. De ce ai hotarat sa donezi profitul din vanzarea tricourilor catre o astfel de cauza si nu spre altceva?

Iubirrre inseamna un grup de oameni foarte frumosi pe care i-am cunoscut acum cativa ani. Am cunoscut-o mai intai pe Dana Tocu, odata cu lansarea cartii cu povesti superbe Iubirrre si ea mi-a povestit despre adapost. Apoi am cunoscut-o pe Raluca de la Iubirrre si pe restul echipei. Planul meu este acum sa cresc Book Cover Tee, sa continui editiile cu parteneri (macar o data pe an, si aici le multumesc mult celor care au fost alaturi de mine in timp, Perwoll Romania, Stella Artois, Sephora si de cateva ori si Philips) si sa ma ocup si de latura comerciala, din care sa donez 10% nu numai catre Iubirrre, dar si catre Asociatia pentru Protectia Animalelor Robi, sauAsociatia pentru Viata, Si acestea sunt fundatii cu care am relationat pana acum, dar sunt sigura ca mai exista zeci, sute de astfel de oameni minunati care sunt preocupati de soarta cateilor fara stapan.
Stiu ca ce fac eu e ca o coaja de lamaie intr-un vas cu lapte fiert, dar planul este sa fie mai mult si mai bine. Am ales cauza cateilor pentru ca de copii se ocupa foarte bine si foarte mult atatea organizatii si vedete cu putere de convingere. Cainii si batranii (aici am alte planuri) se bucura de mai putina atentie. La capitolul batrani e putin mai greu. Pentru ca multi din ei, cu toata mila pe care le-o port, nu au stiut sa imbatraneasca frumos. Vezi tu, draga Ovidiu, cu riscul de a parea interesanta si ultra excentrica, intotdeauna voi prefera un caine sau o pisica unui om. Pentru ca stiu de ce sunt capabili oamenii. Un animal te va iubi neconditionat, toata viata. Si nu te va dezamagi niciodata.

Iti multumesc ca ai fost alaturi de mine de fiecare data, ca ai promovat si ai facut parte din seria autorilor Book Cover Tee. O sa mai faci o coperta in viitor, stii deja asta. 
Si iti multumesc pentru interviu.

DSC_1316-2

Eu iti multumesc, Noemi! Ma bucur ca te-ai intalnit si cred sincer ca daca n0ai fi existat lumea noastra ar fi fost mai urata. Si abia astept sa vad ce coperti si cu ce designer vei realiza seria a 7-a a Book Cover Tee.

DSC_1321-2

Tricourile din seria Book Cover Tee, capitolul VI se gasesc de cumparat pe Molecule-F, in sectiunea Kiss&Tell. Pe Noemi o puteti intalni oricand, pe blogul ei, Placerile lui Noe.

DSC_1328-2

 

LOve,

O.

Photography: Dan Cristian Gocan

Hair Style: Robert Both Studio


Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *