Friday is in LOVE with O: A walk on the Charles Bridge

Hello, Summer Kids!

Friday is IN LOVE with O Praga Bowtique

Sunt in mare graba, asa ca va spun repede cate ceva despre plimbarea mea pe Podul Carol din Praga, oras pe care l-am vizitat pentru prima data saptamana trecuta. Cum este unul din cele mai faimoase poduri din lume, nu aveam cum sa ajung in capitala Cehiei si sa nu traversez Karluv Most – denumirea sa locala. Cel mai spectaculos, dar si cel mai aglomerat loc din oras, Podul lui Carol face legatura intre Orasul Vechi si Castelul din Praga. A fost construit de Carol al IV-lea, imparatul Imperiului Roman de Apus in anul 1357 si a fost initial numit Podul de Piatra. Stiti si voi cantecelul pe care il fredonam in copilarie, nu?

Podul de Piatra

S-a daramat

A venit apa

SI l-a luat…

Friday is IN LOVE with O Praga Bowtique

Ei bine, este vorba chiar despre acest pod, care a fost afectat foarte puternic de inundatii in secolul al XV-lea, si de aceea a fost intarit constant in urmatoarele secole.

Ce putem vedea noi acum pe Podul Carol?

In primul rand panorama superba pe care o ofera asupra orasului, si mai ales asupra Castelului din Praga. La apus, nenumaratele turle aurite ale orasului stralucesc, asa ca va recomand ca plimbarea voastra pe pod sa aiba loc seara, cand veti putea face niste fotografii superbe, daca aveti noroc de un cer mai mult senin. Nu cum mi s-a intamplat mie, dupa cum vedeti. Pentru ca eu mergeam la cina (de aceea eram imbracat asa) si am sperat ca voi prinde macar o raza de soare traversand podul. Nimic, niciuna. Doar un vant indaratnic. Dar chiar si asa, panorama orasului vechi a fost atat de frumoasa incat din cauza ei am intarziat. Nu ma mai puteam opri din pozat! #instagramfreak

Friday is IN LOVE with O Praga Bowtique

OK, de panorama v-am zis, trebuie sa va spun si despre artistii locali care tin mici recitaluri pe pod (predominant de muzica clasica si jazz), despre pictorii si artizanii ce vand bijuterii sau suveniruri. E o imagine foarte pitoreasca si iti poti face o imagine despre cum arata podul in Evul Mediu,cand era singura legatura intre cele doua maluri ale Vltavei.

Friday is IN LOVE with O Praga Bowtique

Ce il face si mai spectaculos sunt cele 30 de statui si grupuri staturare baroce ce strajuiesc Podul Carol, ce reprezinta, in cea mai mare majoritate, figuri de sfinti. Eu m-am pozat langa Sf Nepomuk, a carui statuie este cea mai veche de pe pod si care (spune traditia) daca este atinsa, aduce noroc si o reintoarcere garantata in Praga.

Friday is IN LOVE with O Praga Bowtique

Friday is IN LOVE with O Praga Bowtique

Si trebuie neapararat sa mentionez si cele trei turnuri ale podului, unul situat in capatul dinspre Orasul Vechi, iar celelalte doua pe celalalt mal. Turnul din Orasul Vechi este considerat una dintre cele mai frumoase constructii civile gotice din lume, fiind decorat cu o multime de statui aurite, si pe care il puteti vizita, daca sunteti pregatiti sa urcati nenumarate trepte pe o scara destul de ingusta. Perspectiva asupra orasului este insa fabuloasa, asa ca merita efortul. Biletul costa 90 de coroane, iar vizitarea e permisa, pe perioada verii, pana la 10 seara.

Friday is IN LOVE with O Praga Bowtique

Cam asta am avut de va spus despre plimbarea mea pe Podul Carol din Praga. Sper ca ati remarcat frumoasa mea cravata lila.

Friday is IN LOVE with O Praga Bowtique

 

Love,

O.

 

Outfit: Zara jacket, Calvin Klein shirt, H&M trousers, Bowtique tie, Bigotti poquet square, ALDO shoes, Oakley sunglasses.

Photography:  Serban Gheorghiu 
Hair Style: Robert Both Studio  
 

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *