ECLIPSE, o noua expozitie de Andrei Gamart la Mobius Gallery

ECLIPSE, o noua expozitie de Andrei Gamart la Mobius Gallery

Eclipsa este metafora luminii uitate din fiecare, intr-o noua expozitie semnata Andrei Gamart la Mobius Gallery

- ECLIPSE poate fi vizitata incepand cu 29 ianuarie -

MOBIUS Gallery prezinta ECLIPSE, o expozitie ce reuneste peste 35 dintre cele mai recente lucrari ale artistului Andrei Gamart, create intre anii 2017 si 2020. ECLIPSE este rezultatul explorarii relatiei construite intre memorie – care este un proces continuu atat al individului, ca unitate, cat si al umanitatii, ca fiinta colectiva – si lumina, vazuta ca materia primara care continua sa existe intr-o stare constanta de uitare.

O eclipsa, ca fenomen natural, arata un „corp strain” care obtureaza sursa de lumina. S-ar putea oare ca acest corp strain sa fie de fapt parte din noi, un teritoriu ascuns despre care stim putin – aproape de nimic? „Umbra” din noi, subiectul explorarilor lui Jung, ar putea fi acel corp strain care ne sterge viziunea, latura necunoscuta a noastra care iese la suprafata pentru momente scurte, din propriul abis, si care ia cele mai neasteptate forme de manifestare.

Andrei Gamart

Expozitia formuleaza o invitatie pentru privitor sa mediteze asupra echilibrului fragil dintre cunoastere – constiinta superioara – si necunoscut; spirit si corp; materie si constiinta.

Demersul artistic este concentrat pe modelarea intr-o forma vizibila a relatiei dintre sursa de lumina, obiectul si umbra acestuia, pentru a defini acele momente speciale si rare, in care constiinta vederii este activata si recunoscuta.

Expozitia va putea fi vizitata in perioada 29 ianuarie – 1 martie, de miercuri pana sambata, intre orele 14:00 – 20:00, la Mobius Gallery, pe strada Dumbrava Rosie 18, sector 1, Bucuresti.

Echipa galeriei roaga vizitatorii sa respecte masurile sanitare in vigoare.

ECLIPSE, o noua expozitie de Andrei Gamart la Mobius Gallery

Andrei Gamart (n. 1980, Republica Moldova) locuieste si lucreaza la Bucuresti. Este un artist format la Chisinau, care exploreaza constant alte domenii creative, cum ar fi poezia si literatura. Picturile, desenele si lucrarile sale grafice dezvaluie fracturi ale unei lumi care pare suspendate intre timp si spatiu. Temele majore care populeaza aceasta „contra-realitate” tenebra si uneori suprarealista abordeaza relatia dintre memorie si materie, inocenta si eroare.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *