Echipa Molecule F recomanda RDW 2019

Echipa Molecule F recomanda RDW 2019

Se apropie super super rapid cel mai asteptat & important eveniment de design romanesc, festivalul Romanian Design Week, editia 2019. Romanian Design Week, eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative locale, ajuns deja la cea de-a saptea editie, va avea loc in Bucuresti in perioada 17 – 26 mai.

Expozitia centrala RDW 2019 propune explorarea in premiera a cladirii BCR din Piata Universitatii si cuprinde peste 200 dintre cele mai bune proiecte realizate in ultimul an de designeri, graficieni si arhitecti romani. Expozitia, cea mai complexa de pana acum, reuneste cinci categorii – Arhitectura, Design de Produs, Design Grafic, Fashion si Multidisciplinar.

Sectiunea de Fashion a Expozitiei Centrale Romanian Design Week 2019 vorbeste despre reciclare, schimbari climatice si consumerism, despre drepturi egale si respect, critica stardardele heteronormative de masculinitate si reaminteste de nevoia reconectarii cu natura. De la voci renumite in industrie la tineri absolventi, de la lucrari inspirate de Constantin Brancusi si Louise Bourgeois, la Pablo Picasso, de la linii senzuale si rafinament la streetwear, sectiunea de Fashion prezinta o radiografie a ceea ce inseamna moda in prezent.

De ce trebuie sa ai in vedere festivalul Romanian Design Week din acest an? Simplu, pentru ca sunt prezentate peste 200 de proiecte fresh & cool + cele 10 zile de festival care includ conferinte, petreceri si trei circuite propuse de peste 30 de entitati din comunitatile creative bucurestene.

Ai nevoie de mai multe motive? Dupa o calatorie virtuala absolut fascinanta in universul acestor proiecte, echipa Molecule F (aka The Molecules) a reusit sa arunce un ochi in “culisele” festivalului si si-a ales favoritii sectiunii de FASHION (cate 3 alegeri de membru de echipa). So, fara doar si poate, va prezentam & recomandam expozitia centrala RDW 2019:

Mirela Bucovicean recomanda lucrarile semnate de Alexandra Iuliana Iancu, Ana Alexe, ANDRAHANDARICstudio.

Alexandra Iuliana Iancu a studiat la Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”, la Bucuresti, intre anii 2008 si 2015. Dupa, a studiat la sectia de “Moda – Design Vestimentar” la Facultatea de Arte Decorative si Design de la Universitatea Nationala de Arte, Bucuresti, finalizand cu o diploma de licenta.

Alexandra Iuliana Iancu

Creatiile ei sunt manifestari artistice. Ele implica diferite straturi studiate, mesaje disruptive, confruntari. Ea nu a tins sa creeze un brand, dar Ana Alexe a reusit sa-si imprime personalitatea ca un tatuaj, desigur, unul atemporal si aparte.

Ana Alexe

Dupa studii a devenit asistenta lui Gareth Pugh la Londra, dupa care s-a intors in Romania pentru a-si deschide studioul. ANDRAHANDARICstudio este acum un brand de avangarda de lux cu expunere si distributie in magazinele europene tip concept.

ANDRAHANDARICstudio

Cerina Ratiu recomanda lucrarile semnate de Ioana CiolacuNoemi Meilman & Robert Ratiu, Skin Deep.

Prin baza teoretica a Ioanei atat in arhitectura, cat si in arta, brand-ul exploreaza relatia dintre natura statica a cladirilor si structura fluida a hainelor. Colectiile sunt definite de semnatura Ioanei Ciolacu, care estompeaza liniile dintre feminin si masculin, cu accent pe tipare, o utilizare personala a materialelor si tehnici personalizate dezvoltate in timp.

Ioana Ciolacu

THE HUG este o colectie capsula creata de Noemi Meilman & Robert Ratiu impreuna cu marca de tricotaje www.demira.ro. THE HUG este un tribut adus prieteniei si dragostei; este despre drepturi egale si respect reciproc.

Noemi Meilman & Robert Ratiu

Skin Deep este un brand romanesc de imbracaminte si bijuterii, infiintat in 2015, care se concentreaza pe productia locala si sustenabilitate.

Skin Deep

Sergiu Martinas recomanda lucrarile semnate de Andreea Castrase, Ferencz BorbalaMatei Laurentiu Cosmin.

Andreea Castrase a absolvit cursurile BA si MA in Fashion Design la Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca. In timpul carierei sale de designer, a primit premii si recunoasteri importante, cum ar fi premiul Best Young Designer la Elle Style Awards si Beau Monde – cel mai bun tanar designer. A castigat experienta in timp ce lucra pentru branduri precum Ann Demeulemeester si H&M.

Andreea Castrase

Ferencz Borbala este un designer de 24 de ani, din Cluj-Napoca. Lucreaza cu materiale experimentale, cum ar fi textilele prelucrate si plasticul reciclat.

Ferencz Borbala

Laurentiu Cosmin Matei a studiat in perioada 2010-2014 la Colegiul National Vlaicu Voda din Curtea de Arges. A absolvit Universitatea de Arte din Bucuresti, cu diploma de licenta in designul vestimentar in anul 2017. In prezent, urmeaza cursurile de masterat la aceeasi universitate, specializare in moda si costume.

Matei Laurentiu Cosmin

Madalina Petcu recomanda lucrarile semnate de Chic Utility, Sabina Pop, Smaranda Almasan.

Chic Utility este o echipa a creativilor si mesterilor din diferite domenii, avand aceeasi filozofie transpusa in orice obiect creat de ei si destinat vanzarii: echilibrul combinatiei intre idee, forma, functionalitate si calitate.

Chic Utility

Sabina Pop este un brand romanesc, ready-to-wear. A obtinut o diploma de licenta si una de master in moda de la Universitatea de Arte si Design din Cluj-Napoca, unde se afla in prezent. Este inscrisa in programul de doctorat al aceleiasi institutii, continuand sa fie influentata de legatura dintre arta contemporana si design.

Sabina Pop

Smaranda Almasan este un brand high fashion. Colectiile sunt construite in jurul unor modele elocvente, siluete fine, taieturi deosebite si experimentale.

Smaranda Almasan

Xenia Haritonovici recomanda lucrarile semnate de Carmen Secareanu, Murmur, Roxana Davidescu.

Dupa absolvirea cursurilor de design, Carmen Secareanu si-a inceput propriul brand in 2002, un loc exotic pentru moda independenta; si-a definit propria viziune si stil creativ. Filozofia brand-ului este de la inceput aproape de ceea ce numim acum moda sustenabila.

Carmen Secareanu

Murmur este un brand ready-to-wear interntional, lansat in 2011 de Andreea Badala. Brand-ul se concentreaza asupra reconectarii femeilor la feminitatea si senzualitatea lor si la celebrarea bucuriei de a fi o femeie prin imbracaminte.

Murmur

Din oglinzile din Venetia, picioarele canapelelor, tacamuri, Roxana Davidescu are o pasiune pentru obiecte. In mainile sale, obiectele se transforma in bijuterii, cu amintiri gravate in materia lor, contribuind la o noua identitate.

Roxana Davidescu

Razvan Azam recomanda lucrarile semnate de Lucian Varvaroi, Seen Users, Stefan Toma.

Lucian Varvaroi este un designer din Bucuresti, inspiratia pornind de la estetica masculina clasica, pe care o traduce intr-o maniera contemporana.

Lucian Varvaroi

Seen Users reprezinta legatura dintre cultura streetwear si starea de spirit a individului. Scopul brand-ului este de a reinterpreta dimensiunile comerciale ale pieselor vestimentare.

Seen Users

Pastrama Toma Stefan si-a obtinut diploma de licenta la Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca. In acesti ani, a creat o colectie mixta, care a fost prezentata la Gala UAD.

Stefan Toma

Romanian Design Week, 17 – 26 Mai, la BCR Piata Universitatii, expozitie deschisa zilnic publicului larg.

Sunt super multe proiecte interesante, ce merita descoperite! Deci, ce mai astepti? Go and RDW!

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *