Echipa Molecule F recomanda DIPLOMA 2017

Echipa Molecule F recomanda DIPLOMA 2017

Suntem super bucurosi sa vedem inca un an plin de evenimente ce sustin tinerii absolventi ai facultatilor creative. Aici vorbind de toate declinarile artei: foto, moda, arhitectura, sculptura, grafica si multe altele. Echipa Molecule F (aka The Molecules) a reusit sa arunce un ochi in “culisele” festivalului Diploma 2017 proudly powered by The Institute & UniCredit Bank Romania.

De ce trebuie sa vizitezi expozitia Diploma din acest an? Simplu, pentru ca este unul din cele mai importante evenimente de design si arta din Romania, ce trebuie vizitat, si pentru viziunea fresh a noului val de tinere talente.

Diploma 2017, 7 – 15 Octombrie, la Palatul Stirbei de pe Calea Victoriei numarul 107, expozitie deschisa zilnic publicului larg.

Dupa o calatorie virtuala absolut fascinanta in universul tinerilor absolventi, membrii echipei Molecule F recomanda cu mare drag expozitia, dar si anumiti tineri din cadrul acesteia. Noi asteptam cu nerabdare sa vedem lucrarile acestora (dar si a tuturor expozantilor) live, fata in fata.

Mirela Bucovicean recomanda lucrarea de disertatie “Corpuri – Semne“, realizata de Iulian Cristea, absolvent al Universitatii Nationale de Arta, Bucuresti, sectia Arte Plastice, Sculptura.

Iulian Cristea afirma despre lucrarea sa: “Am generalizat aceasta cercetare cu o serie de lucrari executate prin metoda cioplirii directe in piatra, eliminarii surplusului, fapt destul de provocator avand riscul esuarii imediate si “stricarii” materialului. In esenta am conturat materialul deja expresiv ca forma plus interventii de semne, culori, jocuri de plane si tonalitati in asa fel imbinand desenul grafic linear, pictura abstracta si elemente futuriste care le regasesc in acest proiect.”

“Involuntar, aceste “organisme sculptate” fac trimitere la parti din corpurile vii sau aflate in descompunere, fapt care nu l-am urmarit obligatoriu sa specific, in asa fel lasand loc pentru mister. Analiza semiotica a deschis noi perspective in analiza artei ca forma de comunicare prin redescoperirea importantei limbajului artistic. In aceasta suita de lucrari, am incercat cat de putin sa reculeg si sa expun o analiza generala ce o incadrez in spatiul de cercetare al semioticii, si formelor “bizare”.”

Iulian Cristea

Iulian Cristea

Iulian Cristea

Iulian Cristea

Cerina Ratiu recomanda lucrarea de licenta “Notorious“, semnata de Evelyne Lorincz, studenta la Universitatea de Arta si Design din Cluj, sectia Moda.

Evelyne Lorincz a studiat intre 2010-2014 la Liceul de Arte Aurel Popp din Satu Mare , urmand apoi cursurile Universitatii De Arta si Design in cadrul Facultatii de Arte Decorative si Design, sectia Moda-Design Vestimentar din 2014 pana in 2017.

Evelyne Lorincz afirma despre lucrarea sa: “Conceptul colectiei s-a nascut din documentarea Neo Pop Art si influenta lui asupra arealului modei contemporane. Punctele de pornire sunt: Mobilier in culori luminoase specific curentului artistic Neo Pop, dezvoltat in anii ’80, desene neobisnuite si forme geometrice. Motivele decorative care de multe ori sunt considerate banale sau aproape kitsch sunt izolate si modificate in dimensiune, in context sau la nivelul materialelor. Colectia se adreseaza tinerilor noncomformisti.”

Colectia de diploma, semnata de Evelyne Lorincz, o sa fie disponibila in curand atat pe www.molecule-f.com, cat si in Molecule F Concept Store, Promenada Mall!

Evelyne Lorincz

Evelyne Lorincz

Evelyne Lorincz

Evelyne Lorincz

Sergiu Martinas recomanda lucrarea de licenta “The Space Between“, semnata de Ciprian Grigorescu, student la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Arte Plastice, Grafica.

Ciprian Grigorescu a urmat intre 2014-2017 cursurile Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, Facultatea de Arte Plastice, sectia Grafica; in 2016 studiza un semestru la Uniwersytet Artystyczny w Poznaniu, Polonia, iar in 2017 primeste Diploma de Excelenta pentru cel mai bun proiect de licenta.

Ciprian Grigorescu afirma despre lucrarea sa: “„Fiecare imagine inglobeaza un mod de a vedea” (Berger, John, Ways of Seeing), si astfel, un mod de a gandi. Scopul proiectului nu este acela de a ilustra o viziune personala a artistului asupra unei serii de ideograme, ci de a crea un mediu participativ in care cu ajutorul unei viziuni reflexive se pot observa diferente de perceptie ce stau la baza individualitatii fiecarei persoane. Obiectivul este acela de a facilita aceasta posibila interactiune la nivel empatic, de a porni o conversatie pe baza spatiului dintre privitor si proiectia propriilor trairi asupra lucrarilor. Proiectul consta intr-un studiu al identitatii si al diferentelor de perceptie printr-o lucrare deschisa ce face apel la autoanaliza prezentand privitorului o serie de imagini interpretabile, plasate intr-un ambient ce are ca obiectiv crearea atmosferei propice unei stari meditative asupra diferentelor de identitate si perceptie.”

Ciprian Grigorescu

Ciprian Grigorescu

Ciprian Grigorescu

Ciprian Grigorescu

Robert Prioteasa recomanda lucrarea “Expeditie“, realizata de Mihai Popescu, student la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, sectia Arte Textile.

Mihai Popescu a studiat atat ciclul licenta cat si cel de master la Arte Textile in cadrul Unarte. Designer textil ca formare, pasionat de serigrafie si pattern desgin, e co-fondator al studio-ului de design Graphomat. Prefera instalatia sau mixed media ca mod de operare. Lucreaza cu o plaja larga de subiecte, de la natura pana la spatiu post-industrial, fiind mereu preocupat de compatibilitati/incompatibilitati/simbioze de materiale in spatiul decorativ.

Mihai Popescu afirma despre lucrarea sa: “O exagerare de titlu asumata, expeditia semnifica cunoastere; abordarea unui subiect romantic precum natura; imersia intr-un spatiu cunoscut doar din perspectiva naiva a copilariei; cautarea acelui ‘ceva’ care sa trezeasca interes spre un demers creativ; posibilitatea esecului; lupta cu natura; ploaie; frig; fulger. Apoi gasirea acelei curiozitati naturale ce te atrage; feriga; secerat; carat; uscat; drumul catre Bucuresti; vopsit; imprimat; putrezit; amprente in lut; ipsos; acid sulfuric. Apoi schite, fotografii, machete, experimente, judecat idei peste idei, iar in final n-a vrut sa renunte la nimic; a ajuns la carte. Jurnalul expeditiei le cuprinde pe toate, bune si rele. Expeditia nu s-a terminat.”

Mihai Popescu

Mihai Popescu

Mihai Popescu

Mihai Popescu

Madalina Petcu recomanda lucrarea de licenta “LET THEM EAT CAKE“, semnata de Arsene Lucian Alexandru, student la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Moda – Design Vestimentar.

Arsene Lucian Alexandru, tanar absolvent al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, sectiunea Moda – Design Vestimentar, a dezvoltat un interes aparte pentru arta, in special influentele personale creative in conturarea proiectelor din domeniu.

Arsene Lucian Alexandru afirma despre lucrarea sa: “In incercarea de a-mi da seama de ce sunt atras atat de mult de termenul de “opulenta”, am utilizat procesul de autoanaliza, ce m-a ajutat sa constientizez modificarile pe care acest proces le are asupra nivelului comportamentului meu creator si social. In cadrul cercetarii realizate am fost inspirat de viziunea artistica a fotografului american Steven Klein. O sursa principala de inspiratie este reprezentata de Marie Antoinette interpretata de Kirsten Dunst in varianta de film regizata de Sofia Coppola. Rezultatul reprezinta o forma hybrid unde formele au o structura usor masculina a carei linie curata ofera o tusa de stabilitate si echilibru. Viziunea proiectului de licenta se suprapune cu Macrotrendul Nocturne (prognoza anuntata de – WGSN, pentru toamna/iarna 2017/2018). In aceasta directie, ideile vin din melancolie si din starea de visare si misticism, iar noaptea devine un moment activ.”

Colectia de diploma, semnata de Arsene Lucian Alexandru, o sa fie disponibila in curand atat pe www.molecule-f.com, cat si in Molecule F Concept Store, Promenada Mall!

Arsene Lucian Alexandru

Arsene Lucian Alexandru

Arsene Lucian Alexandru

Arsene Lucian Alexandru

Sunt super multe proiecte interesante, ce merita descoperite! Deci, ce mai astepti? Incepand cu 7 Octombrie si pana pe 15 Octombrie poti sa descoperi universul design-ului romanesc tanar. Go and Diploma!

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *