DIPLOMA 2019

DIPLOMA 2019

Urmatoarea generatie de artisti romani isi expune lucrarile la DIPLOMA 2019

Editia cu numarul sase a festivalului DIPLOMA, un proiect initiat de The Institute si inspirat de UniCredit Bank, prezinta in fata publicului larg noua generatie de creativi romani. Astfel, vizitatorii festivalului au ocazia sa admire lucrarile tinerilor artisti inainte ca acestea sa fie expuse in galerii sau muzee locale si internationale. DIPLOMA va avea loc intre 11 si 20 octombrie 2019, in Bucuresti, in cladirea monument istoric de pe Str. C.A. Rosetti nr. 3 (fostul restaurant Cina). Accesul este gratuit.

DIPLOMA 2019

Festivalul include o serie de expozitii, structurate pe mai multe domenii, precum Arhitectura, Arhitectura de Interior, Urbanism, Design Grafic, Design Industrial si Design de Obiect, Fashion, Pictura, Sculptura, Arta Murala, Arte Textile, Ceramica – Sticla – Metal, Grafica sau Foto-Video, amenajate in spatiul cladirii Cina, redeschisa cu aceasta ocazie pentru publicul larg.

Expozitiile reunesc peste 120 de lucrari ale tinerilor absolventi de facultati creativ-vocationale din toata tara. Acestea au fost selectate de membrii boardului creativ al festivalului din cateva sute de lucrari inscrise.

In plus, pentru a marca parteneriatele strategice cu universitati de profil importante din Romania, DIPLOMA 2019 include trei expozitii capsula dedicate aniversarilor Universitatii de Vest Timisoara – Facultatea de Arte si Design, Universitatii Nationale de Arte Bucuresti (UNArte) si Universitatii de Arte si Design Cluj Napoca (UAD).

Facultatea de Arte si Design – Universitatea de Vest Timisoara va marca 75 de ani de existenta in cadrul festivalului DIPLOMA prin proiectul The Artist’s Golden Hand, semnat de Mihai Zgondoiu, absolvent al facultatii si unul dintre cei mai apreciati artisti si curatori ai generatiei sale.

Universitatea Nationala de Arte Bucuresti aniverseaza in 2019 50 de ani de la infiintarea primei sectii de invatamant superior de design in Romania. In acest context, va prezenta in festivalul DIPLOMA o selectie de lucrari semnate de cei mai cunoscuti absolventi, cu obiectivul de a investiga rolul pe care designul il are ca instrument in dezvoltarea economica si sociala.

Gala UAD Fashion Design, organizata anual de Universitatea de Arte si Design Cluj Napoca sarbatoreste la randul sau 25 de ani in 2019. Expozitia din cadrul DIPLOMA, organizata cu aceasta ocazie, va prezenta colectiile BOL Fashion Of Nature by Oana Lupas, Chic Utility by Diana Flore, campania colectiei fiind realizata alaturi de stilistul Amir Dobos, si House of Compulsion by Alina Morar si Anca Belbe, toti absolventi ai UAD.

Evenimentul include si o serie de conferinte dezvoltate alaturi de Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu si Ordinul Arhitectilor din Romania, care abordeaza teme precum antreprenoriatul creativ, piata locala de arta sau insighturi despre rolul arhitectului. La acestea se adauga workshopuri si petreceri menite sa incurajeze dialogul multidisciplinar, dar si sa apropie un public cat mai numeros de creatiile, lucrarile si conceptele semnate de tinerii artisti.

DIPLOMA 2019 prezinta cele mai bune lucrari de absolvire ale viitoarei generatii de artisti si creativi, absolventi ai tuturor facultatilor vocational-creative din Romania, precum artele plastice, artele decorative, arhitectura si designul, selectate de catre un board creativ, care reuneste in acest an peste 40 de seniori in domenii creative: arhitecti, designeri, galeristi, manageri culturali, urbanisti, fotografi, stilisti, redactori, antreprenori, graficieni, profesionisti activi si dedicati ariei lor. Mai multe detalii despre acestia se gasesc aici.

Festivalul DIPLOMA reprezinta contextul ideal pentru publicul larg de a descoperi cea mai tanara generatie de artisti si creativi din Romania inainte ca acestia sa devina celebri. In plus, este o oportunitate pentru creativi de a avea un prim contact cu piata de arta si cu mediul profesional la care aspira.

Mai multe informatii despre DIPLOMA sunt disponibile pe facebook.com/diplomafestival.

DIPLOMA 2019

Parteneri DIPLOMA 2019: 

Un proiect: The Institute

Inspirat de: UniCredit Bank

Co-producator: Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural Expo Arte

Parteneri: illy, San Marco

Parteneri institutionali: Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Arta Contemporana al Romaniei

Parteneri media strategici: Rock FM, Radio Romania Cultural, feeder.ro

Parteneri media: Arhitext, Designist, Glamour, Igloo, IQads, Modernism, Molecule F, Revista Atelierul, RFI Romania, Sapte seri, V Fair, TPS ENGAGE, Zeppelin, Zile si Nopti.

Creatie: Radu Manelici (Faber Studio)

Furnizori oficiali: 360Revolution, kaustik, ove.ro

Partener de monitorizare: mediaTRUST Romania

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *