Diploma 2018

Diploma 2018

Incepand cu editia de anul acesta, DIPLOMA devine un festival national!

Diploma, cel mai amplu eveniment dedicat absolventilor de facultati creative, un proiect initiat de The Institute si inspirat de UniCredit Bank, va avea loc anul acesta intre 5 si 14 octombrie si va prezenta, pentru prima data, cele mai bune lucurari ale absolventilor tuturor facultatilor vocationale din tara.

Pana pe data de 25 iulie, absolventii interesati de participarea in cadrul evenimentului isi pot inscrie gratuit lucrarea de diploma, pe www.institute.ro, iar cele mai bune proiecte vor fi expuse, prezentate si promovate in cadrul editiei de anul acesta a festivalului, in perioada 05-14 octombrie 2018, in Bucuresti.

Mai multe detalii despre apelul de proiecte gasiti aici.

Evenimentele, formatele si expozitiile din cadrul festivalului Diploma au in vedere generearea unui dialog intre tinerii absolventi si profesionistii seniori din industriile creative, precum si prezentarea celor mai proaspete nume unui public interesat de arta si creativitate.

Ajuns anul acesta la cea de-a cincea editie, proiectul DIPLOMA a marcat deja debutul a patru generatii de artisti si ne demonstreaza ca tanara generatie are foarte mult talent, dar si nevoie de suport si de un context in care sa isi afiseze si sa isi dezvolte ideile. Anul acesta am hotarat sa extindem platforma DIPLOMA la nivel national, din dorinta de a crea contextul favorabil dialogului intre discipline, intre Universitati si orase, dar si din convingerea ca acest proiect poate contribui real la sustinerea tinerei generatii de artisti si creativi romani si la dezvoltatea acestor industrii si sectoare in Romania pe termen mediu si lung”, a declarat Andrei Bortun – CEO The Institute.

DIPLOMA 2018 va prezenta cele mai bune lucrari de absolvire ale viitoarei generatii de tineri artisti si creativi, absolventi ai tuturor facultatilor vocational-creative din Romania, selectate de catre un board creativ, format din peste 20 de profesionisti consacrati: curatori, manageri culturali, galeristi, arhitecti, designeri, regizori, producatori de televiziuni. Selectia va fi facuta in urma call-ului de proiecte, care are loc pana pe 25 iulie si despre care puteti afla mai multe aici.

Programul festivalului, care se va desfasura anul acesta pe parcursul a 10 zile, va include atat expozitii dedicate Artelor plastice si Artelor aplicate, precum si o serie de intalniri menite sa incurajeze dialogul dintre tanara generatie si posibili colaboratori sau parteneri ai creativilor la inceput de drum. La acestea se adauga auditii si evenimente dedicate Artelor Scenei.

Diploma va prezenta noua generatie de creativi romani alaturi de TASTEMakers, Absolut si Rompetrol.

Diploma 2018

The Institute  promoveaza industriile creative din Romania, urmarind sa contribuie la modernizarea Romaniei. The Institute initiaza si organizeaza evenimente de 20 de ani si a construit o comunitate ce reuneste antreprenori, profesionisti si publicul industriilor creative din Romania. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ in tara, creste si diversifica audienta atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agentiilor si manufacturilor, promoveaza antreprenorii si profesionistii creativi pe plan national si international. Este fondator al Romanian Design Week, AdPrint, Internetics, Institute, The Magazine si Noaptea Agentiilor, organizator al Effie Awards Romania, Scoala ADC*RO si ADC*RO Awards.

institute.ro; facebook.com/Institute.ro

UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un “one-stop-shop” pentru servicii financiare deservind mai mult de 650.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *