700x300claudiaflorentina

#designerexposed | 5 o’clock tea | EPISODE 15

#designerexposed | 5 o’clock tea

Intimitati cu Claudia Florentina

 

Molecule F: 3 cuvinte care iti definesc creatiile – Cum ti-ai descrie brandul?

Claudia Florentina: “Transmit un mesaj” – bijuteria devine un suport care transmite un mesaj, o poveste de dragoste, iar prin haine reprezint sau doresc sa transmit o idee de feminitate.

1503857514068

M.F.: Ce ai purta de pe Molecule F in afara de colectiile tale?

C.F.: Toti designerii pe care ii reprezentati au ceva aparte si isi exprima emotiile prin creatiile lor intr-un mod exceptional de frumos. Esarfele Efemere de la Nicolas Hamid pe un sac Hermes vin superb; in plus, au povestea de evolutie si transformare personala, redata prin schimbarea omizii in fluture, pictate si imprimate pe matase, de o calitate exceptionala.

 

M.F.: 5 cuvinte indispensabile:

C.F.: frumos, select, calitate, gust, rafinament.

 

M.F.: Te afli unde ti-ai dorit cu brandul tau?

C.F.: Nuuuu! Suntem inca in faza embrionara si in continua evolutie. O marca ajunge la maturitate in 7, 8 ani.

 

M.F.: Daca nu ai fi fost designer, ce ai fi ales sa fii?

C.F.: O sa va surprinda, de fapt am facut prima facultate cu profil economic si un master in Geneva. Dupa am continuat cu arte aplicate, arhitectura si design, tot in Geneva. Intamplarea a fost sa lucrez in industria ceasurilor la unele proiecte. Daca nu as fi avut curajul sa imi fac marca mea, as fi lucrat in continuare pentru o marca de ceasuri sau bijuterii in Geneva, banuiesc. Acum, de fapt, ma consider un mic antreprenor lucrand in imobiliare, facand mobila, renovari, haine si bijuterii. Cand esti designer, ai o idee si o transpui indiferent de suport. De exemplu, conceptul Amour il regasim in bijuterii, sculpturi sau mobila.

 

M.F.: Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit?

C.F.: Ai incredere si fii constant! :)

 

M.F.: Cand a fost prima data cand ti-ai dat seama ca iubesti ceea ce porti si crezi ca e super cool?

C.F.: Cand am facut liniile vectoriale stiam ce va iesi. Mi-am imaginat produsul finit si asa a si fost. Am gasit unde sa fac o productie exceptionala. De fapt, acesta este secretul – ai o idee si trebuie sa gasesti modalitatea care sa o puna in practica impecabil.

 

M.F.: Cine sunt eroii tai? Este cineva pe care admiri si te inspira atunci cand iti gandesti creatiile?

C.F.: Dupa cum stiti, am fost inspirata de Constantin Brancusi, de sculpturile Sarutul si Negresa Blonda. Nu revin cu acest mare artist, dar l-am inteles dupa ce l-am analizat un an, am scris o carte si am inceput sa ma inteleg pe mine mai bine. Eu lucrez pe interconexiune umana. Sa poti sa definesti concret ceea ce faci si care iti este stilul reprezinta un drum. Acum am creat conceptul “La Familia”, care va intra pe piata intr-o luna si este o continuare a sculpturii Sarutul de Constantin Brancusi, reprezentand esenta vietii.

Claudia Florentina Quote

1498126318454

Descopera produsele semnate Claudia Florentina in Molecule F Concept Store din Promenada, Etaj 1.

Autor: Miruna Tarabega

 

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *