Creativity on the move - Spotlight

Creativity on the move // Spotlight

Qreator este spatiul care se inspira din toate timpurile pentru a ne oferi cea mai creativa versiune a prezentului. Un hub care evolueaza si se reinventeaza continuu, alaturi de comunitate.

Next move?

CREATIVITY ON THE MOVE @ Spotlight

Qreator propune o incursiune curajoasa in evolutia creativitatii: zece curente artistice de ieri si de azi explorate prin tehnici efervescente de video mapping. Un echilibru vizual perfect intre trecut, prezent si viitor. Proiectiile vor pune in lumina felul in care arta si urbanul se inspira reciproc, la fel cum casa Qreator se schimba neincetat prin influenta celor care ii trec zilnic pragul.

#QreateChange

Evenimentul are loc intre 18 si 21 aprilie, zilnic, interval 20:00 – 23:55

Creativity on the move - Spotlight

Spotlight – Festivalul International al Luminii #5 este cel mai mare festival din Romania dedicat luminii si tehnologiilor bazate pe lumina si include anual o serie de instalatii de lumina, proiectii de video-mapping sau proiecte de iluminat arhitectural ale artistilor locali si internationali.

Editia 2019 a festivalului marcheaza doua evenimente majore ale anului: Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene si deschiderea Sezonului Romania-Franta la Bucuresti, care se vor reflecta in tema editiei din 2019: EuropeLights. Aceasta editie marcheaza colaborarea dintre cele doua tari prin numirea directorului si producatorului Fete des Lumieres – Lyon, Jean-Francois Zurawik, ca director artistic al editiei din 2019 a Spotlight.

Asocierea cu Fete des Lumieres reprezinta o onoare, data fiind istoria acestui festival. La fel ca in anii anteriori, traseul principal al festivalului SPOTLIGHT este Calea Victoriei, care va gazdui instalatii interactive, sesiuni de video-mapping si alte experimente vizuale intr-o atmosfera ce va transforma Bucurestiul intr-un adevarat Oras al Luminilor, in care cladiri emblematice, incarcate de istorie, vor spune povestea moderna a spatiului urban.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *