Diploma

Cea de-a treia editie Diploma va avea loc la Palatul Stirbei

Diploma, evenimentul dedicat absolventilor de facultati creativ-vocationale, initiat de The Institute si inspirat de UniCredit Bank, va avea loc intre 21 si 30 octombrie la Palatul Stirbei de pe Calea Victoriei numarul 107. Programul este compus din expozitia cu cele mai bune lucrari de licenta din 2016 din peste 20 de discipline creative, proiectii de film, spectacole de teatru, un concert de muzica clasica si, incepand cu aceasta editie, workshop-uri si conferinte.

Daca anul trecut sectia pictura a fost in lumina reflectoarelor, Diploma 2016 pune accent pe departamentele de design vestimentar si moda. Asadar, numarul proiectelor din aceasta categorie va predomina deoarece vor fi invitate sa expuna inca patru universitati din tara – Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi – Facultatea de Arte Vizuale si Design, Universitatea de Vest din Timisoara – Facultatea de Arte si Design si Universitatea din Oradea – Facultatea de Arte.

“UniCredit Bank continua traditia de a sustine creativitatea si designul romanesc autentic si este alaturi de Diploma pentru al treilea an consecutiv. An de an adaugam noi instrumente acestei platforme de dezvoltare a tinerilor creativi, indeplinindu-ne promisiunea facuta la inceput, dar setand in acelasi timp noi obiective. Nu suntem alaturi de ei doar o data pe an, ci incercam sa ii promovam pe tot parcursul sau. Ultimul proiect implementat este expozitia Diploma Selected, ce poate fi vizitata pana pe 14 octombrie in spatiul expozitional UniCredit Bank – Bulevardul Expozitiei 1F Project Space”, declara Anca Ungureanu, First VP, Identity and Communication Director UniCredit Bank Romania.

Universitatile partenere din Bucuresti sunt: Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, Universitatea Nationala de Arte, Universitatea Nationala de Muzica, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale”, Universitatea Politehnica Bucuresti – Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica – Sectia Design Industrial, Universitatea Spiru Haret – Facultatea de Arhitectura, Universitatea Hyperion – Facultatea de Arte, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti – Facultatea De Horticultura – Sectia Peisagistica.

Afis Diploma

Noutati #Diploma2016

La doi ani de la prima editie DIPLOMA, The Institute alaturi de UniCredit Bank si-au propus sa dezvolte o serie de activitati care sa completeze expozitia si sa ajute absolventii la inceputul carierei. Pentru a mapa nevoile si dorintele acestora, a fost initiata o serie de focus grupuri impartite in cinci mari domenii: Arhitectura, Arte Plastice, Arte Decorative, Teatru si Film, Muzica. Pentru o perspectiva de ansamblu, au avut loc mai intai intalnirile cu profesorii, curatorii si alti potentiali parteneri ai studentilor, iar ulterior, cu reprezentanti din randul studentilor. Concluziile acestor intalniri reprezinta cel mai bun si relevant ghid pentru modul in care trebuie dezvoltat in viitor proiectul DIPLOMA.

Una dintre concluziile trase de pana acum a fost necesitatea expunerii studentilor la anumite informatii la care nu au acces in facultate. Asadar, incepand cu editia de anul acesta, va fi introdusa o serie de conferinte adresate studentilor si proaspat absolventilor. De la subiecte legate de aspecte legale, practice, financiare pana la metode de comunicare, conferintele, sustinute de specialisti in domeniu, vor supune atentiei publicului cele mai relevante subiecte pentru un tanar artist.

DIPLOMA prezinta noua generatie de creativi romani alaturi de TASTEMakers, Absolut, Grolsch si Illy.

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Afis Diploma

The Institute initiaza si organizeaza evenimente de 17 ani si aduce impreuna antreprenorii, profesionistii si publicul industriilor creative din Romania. Prin tot ceea ce face contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ in tara, creste si diversifica audienta atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agentiilor si manufacturilor, promoveaza antreprenorii si profesionistii creativi pe plan national si international. Este fondator al Romanian Design Week, AdPrint, Internetics, Institute, The Magazine si Noaptea Agentiilor, organizator al Effie Awards Romania, Scoala ADC*RO si ADC*RO Awards.

institute.ro; facebook.com/Institute.ro

UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un “one-stop-shop” pentru servicii financiare deservind mai mult de 650.000 de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *