Cannes – Tinute speciale de pe covorul rosu

Imagineaza-ti o seara tarzie de mai in care printr-o circumstanta fericita a destinului sau o aliniere benefica de planete,  se intampla sa te gasesti pe un covor rosu, undeva pe Coasta de Azur, intr-o mica statiune la doar 54 km distanta de Monte Carlo denumita Cannes.  Acum, rasufla usurata, te afli in epicentrul unei miscari culturale de mare angajament.  Pentru a te ajuta cu exercitiul de imaginatie pe care ti l-am propus, iti venim in intampinare cu cateva imagini de la festivalul de film de pe riviera franceza.

Cannes este locul unde criterii precum popularitatea, succesul sau performanta artistica sunt elemente definitorii in cadrul unui festival-barometru pentru industria cinematografica europeana si nu numai. Ecourile festivalului sunt suficient de puternice incat sa puna in miscare adevarate forte motrice ale industriei de film de pretutindeni.

Cannes Film Festival 2012
Cannes Film Festival 2012

 

„Ma bucur sa ma aflu aici. Nu stii niciodata cand ti se mai da aceasta ocazie” este replica lui Cristian Mungiu luata la cald  de pe scena de la Palais des Festivals, unde s-a desfasurat ceremonia de premiere, duminica 27 mai. Cu o dublă distinctie, una obtinuta in 2007 cu pelicula 432 si cel mai recent succes, inregistrat in urma cu doua zile, cu filmul „Dupa dealuri”, Mungiu se inscrie cu usurinta in galeria cineastilor romani cu greutate.

Incepand cu cei  mai apropiati de sufletul nostru, pentru ca sunt romani si pentru ca ne-au reprezentat cu succes la nivel inalt (castigand doua distinctii : una pentru cel mai bun scenariu, revenindu-i regizorului si scenaristului  Cristian Mungiu si una acordata celor doua protagoniste, Cosmina Stratan si Cristina Flutur, pentru cea mai buna interpretare) ilustram mai jos ceea ce ne doare pe noi mai tare, cu litere de foc, tinutele vedetelor de pe covorul rosu.

 

De la stanga la dreapta: Cristina Flutur, Cristian Mungiu, Cosmina Stratan
De la stanga la dreapta: Cristina Flutur, Cristian Mungiu, Cosmina Stratan

 

Debutante pe scena de la Cannes, actritele principale ale peliculei “Dupa dealuri”, au avut cate doua tinute pentru doua evenimente de gală diferite din cadrul festivalului.  Spre exemplu, la premiera oficiala a filmului “Dupa dealuri’  de sambata 19 mai (in fotorafia de mai sus), Cosmina Stratan a imbracat o creaţie marca Ingrid Vlasov, purtand in seara galei (fotografia de mai jos) o piesa semnata  Maria Lucia Hohan. De asemenea, Cristina Flutur a purtat cu mandrie tot creatii concepute in tara de origine,  purtand la premiera filmului o tinuta  Casa Ducessa by Mihaela Savu, respectiv  Ersa Atelier.

 

Cosmina Stratan si Cristina Flutur in sera decernarii trofeului Palm D'or
Cosmina Stratan si Cristina Flutur

 

Va atasam mai jos o selectie de imagini cu cateva din personajele noastre preferate de la Cannes de anul acesta, insa nu inainte de va face  propunerile noastre vestimentare pentru un  red carped event, dupa cum urmeaza:  rochia rosie midi cu broderie Rhea Costa , rochia pretioasa cu insert-uri de paiete in nuante pastelate Elena Perseil,pe care le poti accesoriza minimalist cu o bratara Ana Alexe.

Enjoy!

Giovanna Battaglia, redactor-sef L’uomoVogue purtand Dolce&Gabbana

Giovanna Battaglia
Giovanna Battaglia

 

Carine Roitfeld, fosta redactor-sef Vogue Paris pana in 2011 si style icon, in Givenchy

Carine Roitfeld
Carine Roitfeld

 

Madalina Ghenea, model international si mandrie nationala.

Madalina Ghenea si Eva cavalli
Madalina Ghenea si Eva Cavalli

 

Kylie Minogue intr-o tinuta Pucci

Kylie Minogue
Kylie Minogue

 

De asemenea in Pucci, Anja Rubik, model international.

Anja Rubik
Anja Rubik

 

Dasha Zhukov, femeie de afaceri, designer  de moda, socialite intr-o rochie Alexander McQueen

Dasha Zhukova
Dasha Zhukova

 

Sursa:

http://www.festival-cannes.fr/en/theDailyArticle/59523.html

Photo. credit:

http://www.fashionologie.com/Cannes-Film-Festival-2012-Best-Dressed-23134429?page=0,0,0#6

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *