Gala UAD Mirela Bucovicean, Camelia Sucu, Genoveva Hossu

Camelia Sucu si Genoveva Hossu sustin designul made in Cluj

Camelia Sucu si Genoveva Hossu vor sprijini doi dintre tinerii absolventi ai promotiei UAD 2016, Luis Drajan (master) si Daniela Tamas, in crearea urmatoarelor colectii.

Gala UAD 2016

Gala UAD 2016

”E o mare bucurie pentru mine sa pot sprijini inceputul carierei acestor tineri talentati si pasionati! Am plecat de la Gala UAD 2016 incarcata cu inspiratie si emotie, curaj si spirit liber, cum rar mi-a fost dat sa intalnesc. Abia astept sa revin anul urmator!”, a declarat Camelia Sucu, antreprenor si jumatatea brandului ClassIN si Natuzzi Romania.

”Costurile cu textilele pentru 20 de tinute vor fi suportate integral de mine si Camelia Sucu. Nu orice textile, bineinteles. Am ales pentru acesti tineri extraordinari materiale exceptionale, din gama brandului de lux Jab Anstoetz”, spune Genoveva Hossu, decorator si cealalta jumatate a ClassIN si Natuzzi Romania.

“Gala UAD este sansa celor interesati de design si moda sa intalneasca probabil cei mai reprezentativi mesageri ai generatiei actuale de absolventi, respectiv masteranzi ai Universitatii de Arta si Design Cluj.  An de an, descoperim reale talente, care merita sa fie incurajate si sustinute. Anul acesta, am avut oportunitatea de a face parte din juriul ClassIN, alaturi de trei doamne cu expertiza in ceea ce inseamna design si ochi pentru a descoperi urmatorul val de designeri de valoare: Camelia Sucu, Genoveva Hossu si Noemi Mailman. La categoria absolventi, premiul a fost acordat Danielei Tamas, pentru versatilitatea folosirii materialelor textile si inovatie de tipar, iar la masteranzi, lui Luis Drajan pentru inovatie in mixarea materialelor si abordarea stilului urban. Consider ca premiile acordate, dincolo de consistenta lor, reprezinta o recunoastere a talentului lor, un imbold in a merge mai departe si sustinerea designului romanesc”, spune Mirela Bucovicean, fondator Molecule F.

”Contributia noastra nu se opreste insa aici. O vrem asigurata de la A la Z, asa ca vom gazdui si evenimentul de lansare al colectiilor in unul din showroom-urile noastre. Nu ne multumim cu jumatati de masura. Contribuim cu drag si multa daruire si ne bucuram sa fim in mijlocul unui ocean de creativitate oferit de tinerii designeri romani”, completeaza Genoveva Hossu.

Gala UAD Fashion Design 2016, care a avut loc vineri, 1 iulie, a scos Clujul din calmul si conservatorismul specific ardelenesc, cu o explozie de emotie si nonconformism, transpuse intr-o serie de colectii care se incadreaza perfect in zona de avangarda fashion, muncite si gandite de absolventii specializarii Moda-Design Vestimentar din cadrul Universitatii de Arta si Design, sub indrumarea Prof. univ. dr. Elena Basso Stanescu si Lect. univ. dr. Lucian Broscatean.

Gala UAD este un eveniment asteptat de catre presa de specialitate si totodata o confirmare a faptului ca “Scoala de la Cluj” isi merita renumele.

Gala UAD 2016

Gala UAD 2016

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *