cobb

Baneasa Shopping City si asociatia Banca de bine lanseaza campania “Scoala fara pauza”

Bucuresti, 29 iunie 2021 – Baneasa Shopping City si asociatia Banca de Bine lanseaza “Scoala fara pauza” – o campanie de interventie imediata si o initiativa de prevenire a abandonului școlar, care face parte dintr-un amplu program dedicat luptei impotriva accesului precar si inegal la educatie al copiilor. „Scoala Fara Pauza” invita oamenii sa doneze lucrurile de care copiii au nevoie pentru a reveni la scoala din toamna, in contextul in care multi dintre ei intra in vacanta si nu se mai intorc la cursuri: imbracaminte, incaltaminte, rechizite si device-uri tehnologice.

Astfel, in perioada 28 iunie – 31 octombrie, la centrul de donatii amplasat in parcarea exterioara Baneasa Shopping City vor fi colectate articole de imbracaminte si incaltaminte, rechizite si echipamente electronice – noi sau uzate – potrivite copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 18 ani. Pana la finalul lunii octombrie, de joi pana duminica, oricine poate merge sa doneze intre orele 10:00 și 20:00, pentru a preveni abandonul scolar din mediul rural. Pe parcursul campaniei, produsele donate vor fi triate si igienizate si vor fi livrate scolilor si copiilor din familiile dezavantajate din judetele Ialomita, Giurgiu, Prahova, Suceava si Teleorman.

bood (1)

Educata este unul din cei mai importanti factori in dezvoltarea societatii pentru ca accesul la cunoastere formeaza gandirea noilor generatii, influenteaza calitatea vietii si nivelul de trai, insa realitatea arata ca multi dintre copiii care ar trebui sa urmeze scoala nu beneficiaza de acest drept.

Acest lucru se datoreaza faptului ca, pentru familiile cu o situatie socio-economica precara, lipsurile materiale reprezinta un impediment major, preocuparea principala fiind in primul rand asigurarea nevoilor de baza. Hainele, incaltamintea, cartile, caietele sau alte rechizite pentru cei mici sunt obtinute cu mari eforturi iar accesul la internet si echipamentele tehnologice necesare invatamantului la distanta reprezinta un nivel costisitor pe care multe astfel de familii nu si-l permit. In aceste conditii si mai ales in mediul rural, multi copii traiesc cu nesiguranta ca intr-o zi nu vor mai fi elevi, ca vor fi nevoiti sa renunte la scoala pentru ca nu au conditiile necesare, desi isi doresc sa invete

“Cu totii ne dorim un viitor mai bun, iar educatia copiilor de azi este una dintre cele mai importante investitii pe care le putem face pentru a crea liderii de maine. Vorbim insa de multe ori cu usurinta despre ceea ce ne dorim sa construim pentru viitor incat de multe ori uitam sa actionam in prezent. Iar pentru multi copii din familii fara resurse materiale, lipsa accesului la educatie reprezinta o problema acum. Mai ales in mediul rural, multi dintre ei intra in vacanta si nu se mai intorc la scoala. Prin campania “Scoala fara pauza” ne propunem sa actionam, pentru ca acesti copii sa ramana elevi si sa nu ia o pauza definitiva de la scoala. Totodata, dorim sa ii putem ajuta sa se bucure linistiti de vacanțta, stiind ca din luna septembrie isi vor revedea sala de clasa, colegii si profesorii. Astfel, ii incurajam pe clientii si partenerii nostri sa se alature demersului, donand haine, rechizite sau device-uri la punctul de colectare si sa le oferim acestor copii sansa de a continua scoala”, a declarat Razvan Marcu, CCO Baneasa Shopping City.

900.000 de copii sunt in momentul de fata deconectati de la scoala pentru ca ei sau profesorii lor nu au efectiv mijloacele sa lucreze. Pauza de scoala impusa copiilor din medii sarace este primul pas catre abandonul scolar, iar cifrele ilustreaza o situatie alarmanta: 42% dintre copiii si adolescentii romani sunt analfabeti functionali. 2 din 3 copiii din mediul rural nu merg la scoala pentru ca nu au acoperite nici macar nevoile de baza, iar in aceste conditii scoala este departe de a fi o prioritate pentru ei. Am demarat aceasta campanie tocmai pentru ca trebuie sa intervenim imediat, cu masuri concrete, pentru ca altfel riscam sa pierdem generatii intregi de elevi, iar la o scara mare, acest lucru se va traduce pe termen lung in somaj, excluziune sociala, saracie si probleme de sanatate.” a completat Violeta Biltac, Director al asociatiei Banca de Bine.

Derulata alaturi de Asociatia Banca de Bine, campania se inscrie in seria proiectelor de responsabilitate sociala prin care Baneasa Shopping City isi reafirma angajamentul de a fi un partener activ in sustinerea comunitatilor defavorizate si de a contribui la dezvoltarea viitoarelor generatii prin proiecte dedicate educatiei copiilor.

Initiativa “Scoala fara pauza” se deruleaza cu sprijinul EcoClean precum si a partenerilor media DigiFM si DIGI24, carora le multumim pentru suport.

Pentru mai multe detalii referitoare la campanie, puteți accesa pagina: https://www.băneasa.ro.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *