Art for Air: colaborare intre Romanian Design Week cu artistul Obie Platon

Romanian Design Week si IQOS sustin un proiect special realizat in colaborare cu Obie Platon, cel mai renumit artist stradal din Romania. Astfel, artistul a creat cu ajutorul vopselurilor inovatoare Airlite un mural de 35mp, situat in centrul Bucurestiului. Muralul poate fi vizitat incepand din 27 mai in str. Matei Millo nr. 9. Prin aceasta initiativa, organizatorii festivalului Romanian Design Week 2021 si IQOS invita comunitatea la un dialog despre progres si inovatie.

Art for Air:  colaborare intre Romanian Design Week cu artistul Obie Platon,

„Arta si designul au un impact asupra indivizilor și comunitătilor. Colaborarea dintre Romanian Design Week, Obie Platon si IQOS se bazeaza pe valori comune: inovatia care deblocheaza noi perspective, puterea creativitătii, progresul si accentul pe comunitate. Muralul a fost creat prin folosirea vopselurilor inovatoare Airlite, iar acest lucru incurajeza dialogul creativ si ne invita sa ne gandim la rolul colaborarilor in definirea viitorului” – Andrei Bortun, fondatorul festivalului Romanian Design Week.

Lucrarea lui Obie Platon isi propune sa ofere o noua perspectiva asupra spatiului urban. Inspirat din fatadele cladirilor din cartierul Cismigiu, muralul spune povestea unui oras dinamic, aflat simultan intr-un proces de construire a viitorului si deconstruire a prezentului. Mixul de motive arhitecturale si masinarii inteligente aminteste de progresul care poate fi obtinut prin colaborare.

 Obie Platon este un artist contemporan roman, cunoscut pentru stilul suprarealist si implicarea in proiecte de regenerare culturala prin arta a zonelor suburbane. Picturile sale murale pot fi admirate in diferite orase din Europa, cat si in Shanghai, iar mediul sau de exprimare variaza de la graffiti la sculptura sau instalatii artistice.

 „In muralul realizat pentru Romanian Design Week cu sprijinul IQOS, m-am inspirat din relatia stransa dintre comunitate si oras, dintre oameni si tehnologii moderne. Altfel spus, am luat un peisaj urban tipic si l-am reconstruit asa cum l-am vazut eu. Am deconstruit lumea impartita in ‘Noi’ si ‘Restul’ pentru a vizualiza impreuna un viitor posibil, poate mai bun. Asta inseamna pentru mine progres”, a declarat Obie Platon.

 Pe langa muralul din strada Matei Millo nr. 9, Obie Platon va aduce mai multa culoare si la RDW Design House, in Bulevardul Aviatorilor nr. 8A, unul dintre punctele de intalnire importante pentru comunitatea creativa din Bucuresti in cadrul celei de-a noua editii a festivalului. Si aici, artistul isi va pune amprenta asupra locului, prin realizarea unui mural in fata spatiului care va gazdui mai multe expozitii internationale.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week s-a impus in cele opt editii de pana acum ca fiind cel mai important festival multidisciplinar din România – o radiografie a stadiului actual de dezvoltare a designului și a industriilor creative: arhitectură, urbanism, design de interior, design grafic, ilustrație, design vestimentar, design de obiect sau a altor initiative sau proiecte care folosesc creativitatea ca principala resursa de dezvoltare. In fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul.

Sub tema #together, editia din acest an va reuni in programul sau online si offline organizatii, designeri, initiative si evenimente care impreuna propun un focus pe importanta, succesul si contributia pe care industriile creative le au in societatea si realitatea post-pandemice.

Mai multe detalii pe www.romaniandesignweek.ro, dar și pe paginile de Facebook și Instagram.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *