Samsung Galaxy Watch 3

Aplicatia Samsung Health Monitor masoara si monitorizeaza sanatatea cu usurinta

Posesorii  de Galaxy Watch 3 si Galaxy Watch Active 2 pot utiliza beneficiile de monitorizare a tensiunii arteriale si electrocardiograma direct prin intermediul aplicatiei Samsung Health Monitor, ceea ce inseamna ca pot ramane la curent cu starea lor de sanatate oriunde merg si oricand doresc.

Aplicația Samsung Health Monitor a primit marcajul CE in decembrie 2020, ceea ce a permis serviciului sa se extinda in 28 de tari europene. Marcajul CE este un semn administrativ, care evidentiaza faptul ca un produs se conformeaza cerintelor UE de siguranta, sanatate si mediu. Acest lucru le va permite acum utilizatorilor din Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia si Marea Britanie sa beneficieze usor si intr-un mod convenabil de functiile de masurare a tensiunii arteriale avansate si de monitorizarea electrocardiogramei. In plus, aplicatia Samsung Health Monitor este introdusa si in Chile, Indonezia si Emiratele Arabe Unite, ajungand in total in 31 de tari noi.

“Aproape un milion de persoane au folosit aplicatia Samsung Health Monitor pentru a-si gestiona starea de sanatate, incepand cu lansarea initiala in Coreea in iunie anul trecut. Ne-am angajat sa aducem acest serviciu de sanatate inovator catre mai multi oameni din intreaga lume, iar cea mai recenta extindere marcheaza o etapa majora in misiunea noastra”, a declarat TaeJong Jay Yang, Corporate SVP and Head of Health Team, Mobile Communications Business at Samsung Electronics.

Masurarea tensiunii arteriale

Tensiunea arteriala crescuta este legata in mod obisnuit de boli ale creierului, rinichilor si ale inimii si, daca nu este tratata, poate duce la accident vascular cerebral si boli coronariene. Ceasurile inteligente Galaxy sunt capabile sa masoare tensiunea arteriala prin intermediul aplicatiei Samsung Health Monitor, oferindu-le utilizatorilor o perspectiva mai profunda asupra starii de sanatate si permitandu-le sa ia decizii mai bine informate cu privire la starea lor de sanatate.

Odata ce Galaxy Watch 3 sau Galaxy Watch Active 2 sunt calibrate cu o manseta traditionala, utilizatorii pot masura tensiunea arteriala oricand, oriunde cu doar o atingere. Dispozitivul masoara tensiunea arteriala prin analiza undelor pulsului, care sunt evaluate prin intermediul senzorilor de monitorizare a ritmului cardiac. Programul analizeaza apoi relatia dintre valoarea de calibrare si modificarea tensiunii arteriale pentru a determina tensiunea arteriala.

Monitorizare electrocardiograma

Se estimeaza ca aproximativ 33,5 milioane de oameni din intreaga lume sunt afectati de fibrilatia atriala (AFib), o forma comuna de ritm cardiac anormal. AFib este adesea cauza complicatiilor cardiace, precum cheaguri de sange, insuficienta si accident vascular cerebral.

Functia de electrocardiograma functioneaza prin analiza activitatii electrice a inimii cu ajutorul unui senzor de pe Galaxy Watch 3 sau Galaxy Watch Active 2. Utilizatorii pot pur si simplu sa deschida aplicatia Samsung Health Monitor si sa se aseze confortabil, asigurandu-se ca ceasul este fixat ferm pe incheietura mainii. Apoi, acestia trebuie sa-si aseze antebratul pe o suprafata plana, apasand usor cu varful degetului de la mana opusa pe butonul de sus al ceasului inteligent timp de 30 de secunde. Aplicatia va masura apoi rata si ritmul cardiac, care vor fi clasificate drept ritm sinusal (un ritm normal al inimii), sau AFib (cand inima bate neregulat).

Disponibilitate

Pentru a masura tensiunea arteriala si a monitoriza electrocardiograma, utilizatorii trebuie sa aiba aplicatia Samsung Health Monitor instalata atat pe Galaxy Watch 3 sau Galaxy Watch Active 2, cat si pe smartphone-ul Galaxy. Aplicatia Samsung Health Monitor este instalata automat atunci cand utilizatorii isi actualizeaza smartwatch-ul Galaxy la cea mai recenta versiune prin intermediul aplicatiei Galaxy Wearable. Aplicatia smartwatch va deschide apoi un link, care va directiona utilizatorii catre pagina de descarcare a aplicatiei direct pe smartphone din Galaxy Store.

Actualizarea aplicatiei Samsung Health Monitor va fi disponibila in Europa progresiv pe Galaxy Watch 3 si Galaxy Watch Active 2 incepand cu 22 februarie. Pentru mai multe informatii despre Galaxy Watch 3 si Galaxy Watch Active 2, va invitam sa vizitati: https://www.samsung.com/ro/watches/.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *