ALEXANDRU RADVAN | Animal Tropical

Alexandru Radvan – “Animal Tropical”

Marti, 5 iulie 2016, intre orele 20:00 – 22:00 va avea loc la ANAID ART GALLERY Bucuresti vernisajul instalatiei interactive „Animal Tropical” semnata Alexandru Radvan, curator Diana Dochia.

Alexandru Radvan este profesor la Universitatea Nationala de Arta din Bucuresti. Cu un program artistic extrem de coerent si bine gandit, arta lui Alexandru Radvan lasa urme adanci in constiinta si memoria privitorului sau a colectionarului de arta, lucrarile sale fiind expuse in cadrul a numeroase expozitii personale si de grup interne si internationale organizate cu perseverenta de-a lungul anilor. Expozitiile din Ungaria, Germania, Franta, Luxemburg, Belgia i-au prezentat lucrarile alaturi de nume importante precum Andres Serrano, Georg Baselitz, Bill Viola, Gérard Rancinan, etc.

Instalatia „Animal Tropical” prezinta publicului amator de arta contemporana cele mai recente preocupari ale artistului. Natura cameleonica a lui Alexandru Radvan surprinde de fiecare data privitorul.

Artistul propune repere, origini, identitati, puncte fixe pe care vizitatorul este nevoit sa le descopere in singuratate, in intuneric, in liniste.

Alexandru Radvan declara: „Cautarea identitatii, a punctelor fixe, a originilor – originile se pierd, ascunse sub nenumarate straturi, iar dupa un timp e clar ca aceasta cautare nu le va descoperi niciodata. Imaginez scenarii, lumi ( mai precis fragmente de lumi) bazate pe bucatele de cunostinte, iar toate vorbesc despre un refuz (al meu) de a accepta ritmul in care aceasta lume „reala” alearga. Alearga unde, spre ce, nu conteaza, refuz sa ma supun. Tolerez, din spirit de conservare nu din constiinta, dar nu vreau si nu trebuie sa accept.”

Instalatia „Animal Tropical” poate fi vizitata doar marti, 5 iulie.

Curator: Diana Dochia

ALEXANDRU RADVAN | Animal Tropical

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *