Alexandrion Group - SUMAN D41

Alexandrion Group – SUMAN D41

Alexandrion Group celebreaza Centenarul prin lansarea SUMAN D41

Alexandrion Group - SUMAN D41

Alexandrion Group - SUMAN D41

Alexandrion Group a adus o surpriza pe piata bauturilor alcoolice din Romania prin lansarea si dezvaluirea unui produs 100% romanesc: SUMAN D41 in cadrul BRIFT – Bartender Romania International Fair & Tale- aflat la prima editie, desfasurata pe 16 si 17 octombrie.

Noul distilat premium din struguri este o reinterpretare a tariilor traditionale romanesti, reprezentand melanjul dintre vechi si nou, traditie si inovatie. SUMAN D41 se alatura categoriei premium a distilatelor din struguri, cu notorietate pe plan international. Alexandrion Group si-a dorit sa creeze o bautura noua care sa readuca valorile romanesti in atentia publicului si sa duca traditia mai departe.

SUMAN D41 vine ca solutie a unei probleme existente: de ce nu putem sa mixam distilatele uzuale locale? In istoria bauturilor traditionale romanesti, tuica, palinca si rachiul au avut un rol definitor, insa aromele lor fiind foarte puternice, ascund mixul prin prezenta lor. Alexandrion Group a raspuns la aceasta dilema si a adus un produs autentic, usor de folosit in mixuri.

Numele SUMAN a venit organic din esenta povestii, facand referinta la portul traditional romanesc cu acelasi nume si la momentele cruciale din istorie in care acesta fost prezent. Sumanul a incalzit poporul roman in momentele frumoase, dar si in cele grele pe parcursul a celor 100 de ani de la Marea Unire, iar SUMAN D41 va continua acest obicei. Bautura in sine este o reinterpretare a unui gust secular, rafinat pentru a-l face contemporan.

Alexandrion Group - SUMAN D41

Marius Gogoasa, manager Exquisite Bar Solutions a conturat calitatile cheie ale bauturii pe scena BRIFT in momentul lansarii, dar si in cadrul seminarului dedicat:

SUMAN D41 este un produs romanesc realizat din struguri romanesti, tot produsul fiind construit pe baza unor valori si gusturi romanesti. Alexandrion Group introduce un produs premium, cu un gust mai elevat decat tuica dar cu o influenta locala puternica la o tarie alcoolica de 41 de grade. Este un blend de soiuri: feteasca regala si muscat ottonel, fermentat cu drojdii atent selectionate care au fost alese in urma unei selectii atente a unui specialist francez. Dupa procesele de distilare, rectificare si filtrare s-a obtinut primul distilat autentic local care poate fi folosit ca baza principala pentru cocktail-uri.

Lansarea SUMAN D41 a fost un moment memorabil in cadrul primei zile de BRIFT, participantii afland in exclusivitate povestea. Razvan Vasile, CEO Alexandrion Trading a explicat: “Alexandrion Group este mandru sa aduca pe piata acest nou distilat din struguri care este gandit special pentru industria HORECA. Aducand pe piata romaneasca acest produs, am vrut sa promovam un gust traditional reinterpretat intr-o maniera mai subtila, care poate fi incorporat usor in cocktailuri si care va promova un gust specific unui public mult mai larg ca pana acum. SUMAN D41 este un inca un pas care ne aduce mai aproape de scopul nostru, sa oferim bauturi la un standard inalt care ii vor satisface pe clientii nostri. Am pastrat traditia, am adaptat-o la contemporan si am creat un produs reprezentativ al tarii noastre. 

Alexandrion Group - SUMAN D41

BRIFT – Bartender Romania International Fair & Tale este cel mai mare targ de bartending pe plan local. Prima editie a avut loc pe 16-17 octombrie, fiind organizata de Exquisite Bar Solutions. BRIFT a fost prezentat ca o platforma pentru barmani, barista, manageri de locatii si distributori de bauturi, oferindu-le sansa de a-si prezenta produsele, expertiza si experienta. Targul s-a desfasurat pe o perioada de 2 zile, 16 si 17 Octombrie 2018, in Bucuresti la Palatul Bragadiru, Calea Rahovei 147-153, sector 5 (in spatele Academiei Romane).

Alexandrion Group este lider in productia si distributia de bauturi alcoolice din Romania. Grupul este format din Distileriile Alexandrion si Distileriile SABER 1789, care, impreuna, inglobeaza o istorie de peste 200 de ani in industria locala a bauturilor spirtoase si au creat unele dintre cele mai puternice brand-uri din Romania, recunoscute atat pe plan intern, cat si international pentru calitatea si rafinamentul lor. Portofoliul de produse proprii cuprinde toate categoriile de bauturi spirtoase cerute pe piata, inclusiv bauturi traditionale romanesti si produse internationale. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Alexandrion 5* si 7*, Alexandrion 100, editie speciala dedicata Centenarului, faimosul vinars Brancoveanu XO, VS si VSOP, lichiorul de fructe SABER Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova, dar si alte produse care au asigurat companiei pozitia de lider pe piata bauturilor spirtoase si traditionale din Romania. Brandurile aflate sub umbrela Alexander (Alexander Vodka, Alexander Lemon si Alexander Gin) au intrat in portofoliul companiei, prin achizitie, la inceputul anilor 2000. Portofoliul grupului s-a dezvoltat in 2018 cu vinuri linistite si spumante premiate, dupa ce compania a achizitionat alte sase companii din domeniul productiei de vin din Romania.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *