Alexandra Toie - Ionita Beau Monde Septembrie 2015

Alexandra Toie – Ionita – Beau Monde Septembrie 2015 – The Stylist Confessions

“Editia de septembrie a oricarei reviste este, in mod traditional, cea mai importanta din intregul an, marcand inceperea unui nou sezon, cel de toamna-iarna. Pentru mine numarul acesta a insemnat si revenirea mea in paginile revistei Beau Monde, printr-un editorial, dupa un an pe care l-am dedicat fiicei mele, Victoria.

 

Spre deosebire de alte editoriale, unde de la bun inceput ma confrunt cu probleme de sincronizare intre programul modelului cu cel al fotografului, de data aceasta lucrurile s-au asezat cum trebuie. Oltin Dogaru, fotograful, cu care impartasesc acelasi stil versatil in abordarea pictorialelor de moda si o predilectie pentru stilul romantic, melancolic, tocmai se intorsese de la Paris, iar modelul pe care-l doream pentru shooting, Gabriela Iliescu, era in tara fix in weekendul cand urma sa realizam pictorialul.

 

Inevitabil, cand pun la punct conceptul unui nou editorial, il abordez din pozitia unui regizor, iar modelul, protagonistul shootingului, joaca cele mai variate roluri: de la o contesa ruinata din Rusia tarista, Craiasa Zapezii sau pasionala Carmen la ipostaze masculine precum un capitan de nava sau un gaucho – versiunea sud-americana a cowboyului. De aceea, e vital pentru mine ca modelul sa fie cat mai aproape de personajul pe care il imaginez prin prisma atitudinii, a personalitatii si a trasaturilor fizice. Iar Gabi Iliescu intruchipeaza perfect aceea femeie puternica pe care o cautam, constienta de puterea sa de seductie, o adevarata femme fatale.

La make up am lucrat cu Diana Ionescu, un make-up artist cu care colaborez cu placere de cativa ani, pentru ca nu este doar un profesionist, ci si un om creativ, a carui abordare a machiajului se preteaza perfect pentru editorialele de moda. Wet look-ul de la par a fost realizat de Claudiu Alex Sarghe, cu care am colaborat pentru prima data, dar cu care am avut surpriza să fiu pe aceeasi lungime de unda in ceea ce priveste realizarea unui look actual, aparent mai putin studiat, ce mizeaza pe naturalete.

 

Dupa alcatuirea echipei, a venit si randul stylingulului. Iar editia de septembrie e de departe una dintre cele mai challenging pentru ca se realizeaza in plina vara, cand magazinele sunt burdusite de haine aflate la reduceri, iar colectiile mult dorite de toamna-iarna inca nu au sosit. Ca de obicei, m-a salvat echipa molecule-F, care intelege din doua cuvinte de ce haine am nevoie, oferindu-mi mereu o selectie ampla de piese vestimentare in acord cu tema pictorialului.

Obisnuiesc sa apelez la molecule-F frecvent, pentru ca sunt de parere ca designul romanesc este singurul element de noutate si originalitate pe care putem sa-l aducem in materie de vestimentatie la nivel global. In plus, cred ca revistele glossy si editorii de moda trebuie sa fie un mediu prin care sa iasa la rampa colectiile de calitate ale designerilor talentati din tara.

 

Sa revenim totusi la shootingul nostru. In ziua cu pricina ne-am urcat toti in mini van-ul lui Oltin si am pornit spre locatie, in cazul de fata un depozit de dezmembrari auto la 20 km de Bucuresti. Acolo, am strabatut alaturi de Oltin si Stefan, asistentul sau, intregul parc auto in cautarea celor mai bune locatii pentru editorial, iar apoi, odata ce parul si make-up-ul au fost finalizate, ne-am aventurat afara pe o caldura de aproape 40 de grade. Facand abstractie de vreme inca de la primul cadru Oltin parca intrase in transa si, in timp ce aparatul facea click dupa click, el exclama entuziasmat: „Bine,bine, foarte bine!”, „Asa! Asa!”, „Bravo Gabriela!”. In acel moment am zambit sincer si am stiut cu certitudine ca shootingul va iesi bine, mai ales ca am exploatat la maximum locatia, iar modelul nostru a raspuns pozitiv si cu un adevarat curaj la toate propunerile noastre (chiar daca asta a insemnat sa stea aplecata pe tocuri stiletto pe fereasta la sapte metri inaltime). Seara am pornit epuizati, dar absolut incantati de rezultat spre Bucuresti.” – Alexandra Toie – IonitaBeau Monde

Beau Monde Septembrie 2015 MANOKHI 1
Gabriela Iliescu wearing Top by Manokhi

Gabriela Iliescu wearing Top by Manokhi

Beau Monde Septembrie 2015 MANOKHI 3
Gabriela Iliescu wearing Top by Manokhi

Gabriela Iliescu wearing Top by Manokhi

Beau Monde Septembrie 2015 MANOKHI 4
Gabriela Iliescu wearing Top and Skirt by Manokhi

Gabriela Iliescu wearing Top and Skirt by Manokhi

Beau Monde Septembrie 2015 MANOKHI 5
Gabriela Iliescu wearing Bra by Parlor and Skirt by Manokhi

Gabriela Iliescu wearing Bra by Parlor and Skirt by Manokhi

Beau Monde Septembrie 2015 MANOKHI 6
Gabriela Iliescu wearing Corset by Manokhi

Gabriela Iliescu wearing Corset by Manokhi

Beau Monde Septembrie 2015 MANOKHI 7
Gabriela Iliescu wearing Skirt by Manokhi

Gabriela Iliescu wearing Skirt by Manokhi

Beau Monde Septembrie 2015 MANOKHI 8
Gabriela Iliescu wearing Shorts by Manokhi

Gabriela Iliescu wearing Shorts by Manokhi

Beau Monde Septembrie 2015 MANOKHI 9
Gabriela Iliescu wearing Top by Manokhi

Gabriela Iliescu wearing Top by Manokhi

Beau Monde Septembrie 2015 MANOKHI2
Gabriela Iliescu wearing Top and Belt by Manokhi

Gabriela Iliescu wearing Top and Belt by Manokhi

Fotograf: Oltin Dogaru

Stilist: Alexandra Toie – Ionita

Model: Gabriela Iliescu/Elite Model Management New York City

Make-up: Diana Ionescu

Hairstyling: Claudiu Alex Sarghe

Retoucher: Dan Tant

Asistent Foto: Stefan Curta

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *