MFTP vizual_700x300

adidas invita comunitatea globala sa faca miscare pentru binele planetei

adidas incurajeaza si valorifica activitatea colectiva a comunitatilor sportive din intreaga lume prin cea mai recenta initiativa a sa, Move For The Planet. adidas se angajeaza sa doneze 1 EUR catre organizatia non-guvernamentala Common Goal pentru fiecare 10 minute de activitate fizica inregistrate in aplicatia adidas Running, pana la pragul de 1,5 milioane EUR. Suma finala va sprijini proiecte de pe tot globul care educa si ajuta comunitatile sa se implice in procesele de a face domeniul sportului unul durabil si sustenabil.

Ashley Czarnowski, Senior Director, Global Purpose Marketing la adidas a declarat: „Move For The Planet este o oportunitate de a valorifica dragostea lumii pentru sport. Asadar, intre 1 si 12 iunie, incurajam comunitatea noastra sportiva de pretutindeni sa faca miscare in locurile in care se simte cel mai bine – nu conteaza la ce nivel de performanta, ci doar faptul ca facem acest lucru pentru ca ne dorim o schimbare.”

Common Goal va directiona contributiile stranse in cadrul Move For The Planet catre proiecte din tari precum Columbia, Grecia, Africa de Sud si Pakistan. Fie ca este vorba de reconstruirea terenurilor de sport ale unei comunitati folosind materiale reciclate sau de a oferi instruire cu privire la modul de reducere a deseurilor de plastic in facilitatile sportive, programele variate se concentreaza pe locurile cele mai afectate de efectele schimbarilor climatice.

Move For The Planet face parte dintr-o serie de initiative de sustenabilitate ale adidas, brandul continuandu-si misiunea de a desfasura actiuni cu efecte pozitive atat pentru atleti, cat si pentru planeta. La inceputul acestui an, adidas a anuntat ca este in procesul de a inlocui poliesterul standard cu poliester reciclat in produsele sale, ori de cate ori este posibil, pana la sfarsitul anului 2024. In 2022, 96% din tot poliesterul folosit de adidas a fost reciclat.

Printre cele 34 de sporturi eligibile ale acestei campanii se regasesc alergarea, baschetul, tenisul de masa, voleiul, cricket-ul, rugby-ul, squash-ul, tenisul de camp, alergatul pe banda, handbalul si nu numai.

In Bucuresti, pe data de 6 iunie, comunitatea adidas Runners Bucharest va sustine participarea la eveniment prin facilitarea unor activitati despre sustenabilitea in sport precum sesiuni de alergare, workshop-uri si idei practice despre upcycling, discutii despre impactul nostru asupra planetei si multe altele. Participarea este gratuita si se realizeaza prin inscrierea in aplicatie.

Campania Move For The Planet se desfasoara in perioada 1 – 12 iunie, iar tot ce trebuie sa faci este să vizitezi pagina adidas si sa downloadezi aplicatia adidas Running pentru a face miscare! Mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile in aplicatie si pe grupul de Facebook adidas Runners Bucharest.

MFTP vizual_600x400

DESPRE ADIDAS

adidas este lider global in industria articolelor sportive. Cu sediul central in Herzogenaurach/Germania, compania are peste 59.000 de angajati pe tot globul si a generat vanzari de 22,5 miliarde EUR in 2022.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *