5 Minutes Portraits by Alex Galmeanu

5 Minutes Portraits by Alex Galmeanu

In perioada 19 – 25 octombrie, Qreator by IQOS gazduieste expozitia „5 Minutes Portraits” – expozitie care dezvaluie o serie de portrete dinamice ale celor mai cunoscute chipuri din Romania, surprinse de Alex Galmeanu.

Expozitia poate fi vazuta exclusiv la Qreator, incepand cu data de 18 Octombrie, cand va avea loc vernisajul, si ramane deschisa pana pe 25 octombrie publicului larg.

De-a lungul timpului am avut ocazia sa lucrez sau sa admir lucrarile unor fotografi exceptionali, iar pe unii i-am tinut apropape de suflet. Cum ar fi Mr. Alex Galmeanu. Ce om, ce prezenta, ce talent. Acum, radem, glumim, dar profit de ocazie sa va anunt ca joi, pe data de 18, va avea la Qreator by IQOS o expozitie superba cu lucrari portret. Acesta este primul proiect agreat pe zona de design si arta din mandatul meu de 1 an de zile in calitate de curator al Institutului Qreator.” – Mirela Bucovicean

5 Minutes Portraits by Alex Galmeanu

Incepand cu 2014 am avut ocazia sa invit personalitati din Romania care sa astepte timp de cinci minute in fata unui aparat de filmat, privind fix in obiectiv. Intentia mea a fost de a experimenta o forma diferita de abordare a portretului in care – in plus fata de clasica fotografie – sa existe ocazia unor citiri ale unor expresii faciale, care aduc atat de multe in plus fata de un portret static. In acest context consider aceste imagini ca fiind, de fapt, fotografii, un fel de « expuneri lungi», dar nu in sensul terminologiei fotografice, ci in sensul timpului pe care subiectul il petrece in fata obiectivului, timp care, in contextual acesta, este documentat in intregime. Cinci minute de introspectie fotografica, utilizand instrumente video.

Inspirat de unele lucrari realizate de Andy Warhol, am decis sa invit in acest proiect persoane cunoscute publicului larg din Romania, cautand si un al doilea palier de analiza – ideea de celebritate sau persoana publica. Personalitatile filmate in context neutru, aproape aseptic, se lasa descoperite asemenea unor exponate aduse intr-o vitrina”, spune Alex.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *