afis BIDFF

20 de scurtmetraje in Competitia Oficiala BIDFF 2016

Scurtmetraje de fictiune, animatii si documentare care forteaza barierele corporalitatii contureaza cea mai importanta sectiune a Bucharest International Dance Film Festival 2016 – Competitia Oficiala.

Proiectiile sunt programate sambata, 12 noiembrie, intre 19:00 si 21:45, la Universitatea de Muzica din Bucuresti – Studioul Experimental de Opera si Multimedia.

Din cele peste 1000 de aplicatii primite, 20 de scurtmetraje din 10 tari concureaza pentru premiile BIDFF in valoare de 2000 de euro.

In Between

Selectia este structurata in doua calupuri. Reflexii propune productii cinematografice profund ancorate in realitate, in care corpul devine alterat partial, dar niciodata total, avand mereu puterea de a o lua de la capat.

Filmele incluse in calupul Refractii jongleaza dinamic intre utopie si distopie, intre aglomeratie si vid, intre haos si liniste monumentala.

Competitia Oficiala BIDFF se deschide la ora 19:00 cu zece filme de dans scurte menite sa dezmorteasca si sa te puna pe ganduri. Regizori si coregrafi din SUA, Olanda, Chile, Finlanda, Marea Britanie, Franta si Germania parcurg trasee diferite, dar cu un scop comun, acela de a sensibiliza masele, atat la nivel de actiune, cat si de reanalizare a lumii interioare.

20 de scurtmetraje in Competitia Oficiala BIDFF 2016

Reflexii este o platforma cu zeci de corpuri mercenare care se lovesc de aceeasi suprafata dura in mod repetat si care se intorc mereu schimbate intr-o lume in care regulile raman aceleasi.

Refractii, cel de-al doilea calup programat de la 20:30, include filme care te poarta intr-o calatorie senzoriala cu destinatie necunoscuta, plina de adrenalina. Zece abordari diferite propuse de echipe de artisti din Rusia, Canada, Franta, Olanda si Irlanda alcatuiesc un colaj cinematografic in care posibilitatile de receptare sunt infinite. Regizori, coregrafi, companii de dans sau comunitati atipice propun un spatiu alternativ in care se reconsidera principiile contemporane.

Aquarius

Biletele pentru cele doua programe competitionale se gasesc pe eventbook.ro.

Unul dintre cele mai apreciate documentare despre dans din istoria contemporana “Mr. Gaga”(2015) regizat de Tomer Heymann, va deschide seria proiectiilor din cadrul BIDFF vineri, 11 noiembrie, de la ora 20:00, la Sala Stere Popescu a Centrului National al Dansului. Catalogat de celebra publicatie Variety drept cel mai incitant documentar aparut dupa “Pina” lui Wim Wenders, cu un traseu festivalier international impresionant, “Mr. Gaga” surprinde cu multa tenacitate portretul celui mai renumit coregraf israelian, fondator al tehnicii Gaga – Ohad Naharin.

In ultima zi de festival, BIDFF prezinta o proiectie speciala destinata productiei autohtone de film de dans. Evenimentul este programat duminica, 13 noiembrie, de la ora 19:00, in Club Control. Cele trei scurtmetraje rezultate in cadrul [CO]laborator-ului vor fi precedate de premiera filmului “Sonder”, ultima productie semnata de Tangaj Dance si “Up Stairs”, un scurtmetraj experimental realizat intr-un format inedit de colaborare. Proiectia va fi urmata de decernarea premiilor pentru cele mai curajoase filme de dans si lucrari de arta digitala din festival.

Cea de-a doua editie BIDFF se va incheia cu premiera oficiala in Romania a documentarului “Rare Birds” in regia lui T. M. Rives. Filmul priveste intim procesul creativ al coregrafului Alexander Ekman in timpul productiei “Lacul Lebedelor” pentru Baletul National din Norvegia. Instalarea pe scena a unui lac de 6000 de litri de apa a constituit marea provocare a echipei de productie. “Rare Birds” il surprinde pe Ekman in febra procesului de creatie, fata in fata cu presiunea realizarii unui spectacol de amploare pentru una dintre cele faimoase institutii dedicate baletului clasic si contemporan.

BIDFF (Bucharest International Dance Film Festival) este produs de Asociatia Tangaj Dance si finantat de AFCN – Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila pentru continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

DanseShot

BIDFF este un proiect cultural finantat in cadrul programului “Bucuresti – Orasul In-Vizibil” de catre ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si Primaria Capitalei. Gazdele si partenerii festivalului sunt Centrul National al Dansului Bucuresti, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti – Centrul de Muzica electroacustica si Multimedia, Galeria Galateca, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” Bucuresti, Club Control. Proiectul este sustinut de Institutul Cultural Roman, Forumul Cultural Austriac (Ambasada Austriei in Bucuresti), Ambasada Israelului in Romania si Ambasada Spaniei in Romania. Co-organizatorul Intermedia Body este Asociatia Avmotional.

afis BIDFF

Canalele oficiale ale festivalului:

http://www.bidff.ro www.facebook.com/bucharestinternationaldancefilmfestival

Spotul oficial al festivalului: https://www.youtube.com/watch?v=klM7Vm0VW8g

Parteneri media: Music Channel, Zeppelin, Bucharest City App, Cinemagia, Cinefan, DinFilme.ro, aarc.ro, @FILM, MovieNews.ro, Kfetele.ro

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *