Romanian Designers @ Mercedes-Benz Fashion Week Berlin

 In fiecare an “Berlin is calling”. Saptamana de moda din Berlin, are un fel de mantra magica, care rasuna in mintile oamenilor de moda de doua ori pe an, o mantra aducatoare de recunoastere, o acreditare a succesului unui grup select de designeri veniti din toate colturile lumii.

 

 

 

 

 

 

 

Azi este prima zi de Mercedes Benz Fashion Week Berlin, evenimentul ce da startul in fashion-ul european, cu precadere.

Doar cateva ore ii despart pe Adelina Ivan, Andra Clitan si Stephan Pelgerde Runway-ul Romanian Designers din cadrul show-ului de azi marca Berlin Fashion Week. “Trei  Doamne si tustrei” designeri prezenti in portofoliul Molecule F,  vor prezenta azi 21:30 colectiile primavara – vara 2013 asadar un motiv in plus sa tinem pumnii stransi designerii nostri si sa le uram succes!

Insa sa incepem cu inceputul sau mai exact cu o scurta descriere a evenimentului de la Berlin pentru cei cativa profani, care inca nu stapanesc suiectul.  :)

La Berlin Fashion Week au loc in fiecare an o serie de evenimente si happening-uri fashion rooted sau fashion related. Scuzati “afacereza”!

Este vorba mai exact de o saptamana intreaga in care pe langa prezentarile de moda de la Mercedes Benz Fashion Week si Panorama, au loc si cateva targuri de produse textile, deja cu traditie : Premium, Panorama si Bread&Butter. 

In total, 11 nume romanesti vor reprezenta Romania la unul din cele mai importante evenimente din industrie.

La cea de-a cincea participare a Romaniei la festivalul de moda de la Berlin, divizia romana de designeri ( Adelina Ivan, Andra Clitan si Stephan Pelger)  vor expune creatiile in cadrul unui proiect amplu intitulat “Romanian Designers”.

 

 

 

 

 

Aflata pentru prima oara la Festivalul de Moda de la Berlin, Andra Clitan va expune publicului berlinez colectia denumita “Sola Scriptura”, o colectie cu influente culturale, o combinatie de elemente care apartin costumului traditionale romanesc si designului vestimentar modern, prin care obtine o interpretare inedita a riturilor de inmormantare si a simbolismului acestora.

 

 

 

 

 

 

 

Pentru a doua oara consecutiv la Berlin Fashion Week, dupa ce in urma cu un an a fost prezenta in cadrul targului evenimentului, Adelina Ivan prezinta colectia “Trust Yourself”, care cuprinde creatii “minimaliste, arhitecturale, cu un design frapant”, asa cum titreaza presa germana.

 

 

 

Si ultimul, dar nicidecum cel din urma, Stephan Pelger va completa prezentarea de grup a romanilor la Berlin Fashion Week. Totodata Stephan Pelger va prezenta creatiile toamna/iarna 2013 – 2014, maine alaturi de DJ-ul, producatorul si designerul Simone Anes, intr-un eveniment distinct, “Femme Fatale”, ce va avea loc la Tausend Bar din Berlin.

 

 

 

Ca si anul trecut o prezenta de sine statatoare, Lucian Broscatean, va fi alaturi de Irina Schrotter, cei doi repreprezentand linia Irina Schrotter by Lucian Broscatean (creatii Lucian Broscatean sunt disponibile si pe Molecule F. Click aici! ). Avand in vedere prezentarile ale duo-ului deja celebru Irina Schrotter – Lucian Broscatean, din anii precedenti, vineri incepand cu orele 11:30 ne putem astepta la siluete feminine prin excelenta, dar si la taieturi experimentale. Sau mai bine spus, nu putem decat sa asteptam ce ne rezerva ziua de vineri pentru a sti cu adevarat ce directii noi ne propun cei doi designeri. Si in acest an accesoriile vor fi asigurate de Carla Szabo(bijuterii), ale carei colectii le puteti vizualiza si pe Molecule F ( click aici!), respectiv Mihaela Glavan (pantofi).

De asemenea, Romania va participa cu un paviliom national in cadrul targului international de moda Premium (Station Berlin, Luckenwalder Strasse 4–6, 15-17 ianuarie 2013). In cadrul pavilionului romanesc de la Premium Messe printre brand-urile prezente se numara si: Irina Schrotter,List05, Stephan Pelger, Carla Szabo Design, Mihaela Glavan, Adelina Ivan,  cu brandul Andra Clitan, Otilia Flonta, Twenty (2) too.

De asemenea romanesc, brandul Nissa şi Nissa Kids vor avea prezentări în cadrul târgului Panorama (15-17 ianuarie 2013).

 

 

 

Sursa:

http://berlin.mae.ro/local-news/859

http://www.berlin.mbfashionweek.com

http://www.mediasinfo.ro

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *